Щиро вітаю багатотисячну театральну сім’ю України з професійним святом — Міжнародним днем театру.

Театральне мистецтво в усі часи було одним з найважливіших чинників духовно-культурного розвитку людини, покликаним виховувати естетичні та етичні засади особистості, формувати й розширювати її світогляд, вчити добра, відкривати вічні цінності прекрасного.

У цьому контексті вітчизняний культурний простір важко уявити без театрального компонента, який завжди був не просто його органічною частиною, а могутньою рушійною силою, невід’ємною складовою духовного єства нації.

Зберігаючи, збагачуючи і примножуючи кращі традиції національного сценічного мистецтва, нинішнє покоління театральних діячів активно долучається до надважливої і відповідальної справи високого творчого служіння українському народу. Ваша натхненна, подвижницька праця допомагає формувати справді сучасний цивілізаційний профіль нації, витворює її новітню естетичну парадигму, наснажує суспільство ідеями гуманізму і добра. Попри всі труднощі й негаразди сьогодення, українські театри завдяки досвіду корифеїв і енергії молодих виявляють велику творчу життєздатність, потужний мистецький потенціал, сягаючи при тому висот європейської і світової театральної культури.

Віншуючи з професійним святом драматургів, режисерів, акторів, організаторів театральної справи, всіх, хто пов’язав своє життя з театром, від щирого серця зичу вам миру, добра, благополуччя, невичерпного і невідбутного натхнення, вагомих творчих перемог і незмінного успіху в глядачів.

Володимир ЛИТВИН,Голова Верховної Ради України.