Федерація профспілок України (ФПУ) підтримує рішення уряду про затвердження заходів щодо організації соціального діалогу. Про це заявив голова профспілкового об’єднання Василь Хара, коментуючи відповідне розпорядження Кабінету Міністрів.

«Рішення щодо організації соціального діалогу — це довгоочікуваний результат реалізації наших пропозицій та непростих переговорів Федерації профспілок з Кабінетом Міністрів. Воно свідчить про підтримку урядом наших антикризових пропозицій», — наголосив Василь Хара.

У відповідному розпорядженні урядом враховано попередні пропозиції ФПУ, а також основні напрями дій, висловлені на зустрічі національної тристоронньої соціально-економічної ради в лютому нинішнього року та згодом включені до антикризового плану дій, прийнятого радою Федерації профспілок 12 березня цьогоріч, наголосив він.

Зокрема, в розпорядженні визначено такі напрями, як реформування податкової системи, вдосконалення системи соціального захисту, «детінізація» економіки, а також включення сторін соціального діалогу до складу громадських колегій при центральних і місцевих органах державної влади.

Василь Хара відзначив: нині вкрай важливо, щоб прийняті робочими групами соціального діалогу програми знайшли реальне відображення в рішеннях і діях уряду, а не поповнили низку проектів, які припадають пилом на полицях кабінетів. Прийнятий ФПУ антикризовий план дій, спрямований на соціальний захист трудящих і подолання економічної кризи, можна взяти за основу при розробці робочими групами соціального діалогу відповідної програми на загальнодержавному рівні.

План заходів щодо організації соціального діалогу, згідно з яким до кінця березня на чолі з міністрами, керівниками інших центральних органів виконавчої влади будуть створені постійно діючі тристоронні робочі групи (за участю органів влади, об’єднань профспілок і працедавців), затверджено урядом 18 березня цього року. Він має сприяти реалізації ефективної політики у сфері соціально-економічних і трудових відносин.