У Верховній Раді України підписано протокол другого засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних Зборів Республіки Білорусь.

Протокол підписали співголови міжпарламентської комісії, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко та заступник Голови Палати представників Національних Зборів Республіки Білорусь Валерій Іванов.

Згідно з протоколом, міжпарламентська комісія визначила одним із пріоритетних напрямів діяльності сприяння удосконаленню і зближенню законодавчої бази міжрегіонального і прикордонного співробітництва України і Білорусі. Вирішено також посилити взаємодію з міжурядовою українсько-білоруською змішаною комісією з питань торговельно-економічного співробітництва, підготувати і направити урядам України та Республіки Білорусь листи з пропозиціями про залучення представників українського та білоруського парламентів до складу міжурядової комісії.

Комісія вирішила також активізувати роботу в рамках її робочих груп. Окрім того, вирішено підготувати і направити до відповідних органів виконавчої влади листи про надання парламентам України і Білорусі інформації стосовно перебігу реалізації регіонального проекту МАГАТЕ (Україна, Білорусь, Росія) «Радіологічна підтримка реабілітації територій, що постраждали від катастрофи на Чорнобильській АЕС» (2007—2010 роки).

Наступне, третє, засідання міжпарламентської комісії планується провести у другій половині 2009 року у Республіці Білорусь.

Затверджено перелік і склад робочих груп міжпарламентської комісії — з розвитку і вдосконалення національних законодавств в економічній сфері та в соціальній і гуманітарній сферах. А також затверджено склад робочих груп з координації політики в міжнародних парламентських організаціях (питання національної безпеки і міжнародні проблеми) та сприяння регіональному і прикордонному співробітництву.

Інформаційне управління Верховної Ради.