Сто днів, які Партія регіонів дала владі для поліпшення ситуації в країні, в тім числі й для прийняття антикризової програми, вже минули. «Влада показала свою неспроможність боротися із кризою. І народ каже цій владі: «Ваш час вичерпано — час відповідати!» — йдеться у повідомленні, яке днями оприлюднила прес-служба регіоналів.

Сьогодні очікується візит лідера Партії регіонів Віктора Януковича до Криму, повідомив «Голосу України» Вадим Колесніченко. Янукович планує виступити на всекримських зборах депутатів рад усіх рівнів від Партії регіонів. Крім того, за словами парламентарія, цього самого дня в Сімферополі відбудеться засідання опозиційного уряду і мітинг за участю лідера регіоналів.

«Мета 10-тисячного зібрання — сказати владі: стоп!» — анонсували в прес-службі кримської організації Партії регіонів, де не на жарт розхвилювалися через приїзд поважного лідера. Напевно, тому конкретніші вимоги всекримського мітингу «Кризі — стоп! Владу — до відповіді!» так і не змогли уточнити: один працівник регіонального штабу ввічливо попросив зателефонувати пізніше, інший запевняв — у кожного промовця будуть свої.

А завтра біло-блакитні обіцяють провести акції протесту у всіх регіонах України, зазначив Вадим Колесніченко. Головна акція планується о 12.00 на столичному майдані Незалежності. «Прийняття антикризових програм і законів — це головні наші вимоги до влади, які мають стати складовою частиною змін до бюджету», — зазначив народний депутат. Якщо сесія їх не ухвалить, то регіонали налаштовані рішуче: відправити уряд і главу держави у відставку і проводити позачергові президентські та парламентські вибори.

Парламентарій припустив, що Партія регіонів може проголосувати за урядові ініціативи щодо реальної підтримки національного виробника й захисту внутрішнього ринку і дати уряду ще час. Однак нагадав, що уряд мав шанс продемонструвати свою ефективність протягом майже півтора року: «І досі немає довгострокової чи короткострокової програми. Це знову намалюють красиві слайди і діаграми».