Служба безпеки України вела приховане відеоспостереження за дочкою Прем’єр-міністра Євгенією Тимошенко та її чоловіком Шоном Карром під час їхнього перебування в Одесі. Про це повідомила прес-служба народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова.

Свідченням цього є той факт, що в пам’яті вилученої у представників СБУ відеокамери містилися записи прихованого відеоспостереження за подружжям. З цього приводу народний депутат уже підготував звернення до прокуратури.

Нагадаємо: минулої суботи в Одесі стався інцидент між співробітниками СБУ та представниками всеукраїнської партії «Родіна». Охоронці офісу партії звернули увагу на людей у двох автомобілях, які вели відеозйомку. Охоронці заблокували автомобілі й витягли із салонів трьох осіб, які пред’явили посвідчення співробітників СБУ, але водночас відмовилися повідомити, чиє завдання виконують.

Співробітники ДАІ, що прибули на виклик охорони, виявили в багажнику однієї з машин кілька автомобільних номерних знаків. Після цього людей, затриманих охороною, завели всередину будинку.

Пізніше до одеського офісу партії «Родіна» прибули бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа», які, увірвавшись до приміщення, звільнили затриманих співробітників СБУ і вилучили вказані документи та відеокамеру.

Як відзначили в прес-службі, «органи безпеки повноважні здійснювати такі заходи, коли йдеться про викриття злочинців та протидію іноземній розвідці. Але в даному випадку, очевидно, мова не може йти ні про те, ні про інше. А значить, є ознаки порушення прав людини».

Втім, у самому СБУ факт спостереження за подружжям заперечують. «Більшу дурницю важко було вигадати, — зазначила Марина Остапенко. — Немає на відео ніякого Карра». За її словами, спостереження було спрямоване не проти якоїсь партії, а здійснювалося щодо членів конкретного організованого кримінального угруповання, пов’язаного з контрабандою.