Народний рух України продовжує встановлювати істину у справі вбивства лідера НРУ В’ячеслава Чорновола. Рухівці ніколи не сумнівалися в тому, що відбулося вбивство, а не випадкове ДТП. Саме їхня активна діяльність у різні роки не давала можливості правоохоронним органам заспокоїтися і остаточно поховати справу щодо його вбивства. На цьому під час прес-конференції з нагоди десятих роковин загибелі голови Народного руху України, Героя України В’ячеслава Чорновола наголосив народний депутат від «НУ—НС», голова НРУ Борис Тарасюк.

Він розповів, що впродовж усіх років розслідування правоохоронними органами ніколи не було скоординованим. Органи внутрішніх справ стверджували, що це не їхня справа, а Генеральної прокуратури. Прокуратура, у свою чергу, не могла власними силами на належному рівні провести оперативно-розшукову діяльність. Таким чином, вибудовувалося свого роду замкнуте коло, яке не давало можливості пролити світло в цій справі. Вона нині перебуває у Генпрокуратурі. Але хочеться звернутися публічно до Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки для задіяння усіх можливостей оперативно-розшукової діяльності з метою всебічного і повного розслідування цієї резонансної справи.

Голова НРУ зазначив, що слідством встановлено повну невинність водія, котрий керував автомобілем, у якому перебував В’ячеслав Чорновіл. Цей факт свідчить про те, що ДТП не була простою випадковістю, а матеріали щодо його вини були сфальсифіковані. Окрім того, Генеральною прокуратурою скасовано як незаконну постанову старшого слідчого в особливо важливих справах Криніна від 20.03.07 про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом посягання на життя народного депутата України В’ячеслава Чорновола.

«Хочеться вірити, що всі ці заходи не є димовою завісою, щоб продемонструвати видимість роботи, а не конкретні результати», — сказав Борис Тарасюк.

На знімку: удова голови Народного руху, Героя України В’ячеслава Чорновола Атена Пашко на Байковому кладовищі під час панахиди з нагоди десятих роковин з дня загибелі видатного державного діяча.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.