Керівництво Верховної Ради, парламентська більшість і уряд домовилися ухвалити 31 березня пакет антикризових законів. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, відкриваючи вчорашнє засідання Кабінету Міністрів. Такої домовленості, за його словами, досягнуто під час учорашньої ранкової наради.

«Є попередня домовленість підготувати до голосування ці законодавчі акти на вівторок, 31 березня. Я сподіваюся, що парламентська більшість мобілізується для того, щоб цей важливий пакет був проголосований», — наголосив Олександр Турчинов.

Законопроекти, які готуються, за його словами, зокрема, стосуються питань оподаткування, внесення змін до держбюджету і пенсійного законодавства.

На вчорашньому засіданні уряд розглянув низку питань, спрямованих на стабілізацію фінансового, енергетичного та будівельного секторів економіки. А Мінпаливенерго доповідало стосовно порядку переходу на резервні види палива. Також, за словами Олександра Турчинова, на засіданні розглянуто блок питань, пов’язаних із приватизацією та покращенням управління державною власністю, а також порядок оренди квартир з викупом та порядок передачі в оренду або концесію тепло- і водомереж.

Коментуючи виконання дохідної частини бюджету за березень, в. о. міністра фінансів Ігор Уманський не виключив, що податкова та митні служби забезпечать його виконання. «Нині у нас починається повернення короткострокових позичок Пенсійного фонду і йдуть надходження від податкової та митної служби», — сказав він.

Перед початком засідання Кабміну урядовці поклали квіти до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу з нагоди річниці його трагічної загибелі.