Адміністрація торгового центру «Барабашово» у період економічної кризи не планує індексувати і підвищувати ставки оренди. Про це оголосив народний депутат, почесний президент концерну АВЕК Олександр Фельдман (на знімку) на зустрічі з харківськими підприємцями.

Під час зустрічі він попросив директора центру розробити справедливий механізм зниження вже існуючих орендних ставок на 30—50 відсотків, а також накласти мораторій на підвищення вартості послуг і тарифів для підприємців ТЦ «Барабашово». Крім цього, адміністрації ТЦ «Барабашово» доручено разом із підприємцями в тижневий термін розробити систему антикризових пільг і затвердити дію даної схеми на весь період подолання економічної кризи в Україні.

Народний депутат запевнив, що в умовах, які склалися, ні він, ні концерн АВЕК, ні адміністрація торгового центру не мають наміру переживати економічну кризу за рахунок підприємців. «Ні на рівні держави, ні на рівні міста, ні на рівні «Барабашово» я не залишу вас сам на сам зі своїми проблемами», — зазначив він.

«Саме для того, щоб потім не ховати очі, я і кілька депутатів-харків’ян свідомо пішли на конфлікт із парламентським комітетом з податків і заблокували запровадження нового ринкового податку замість існуючого ринкового збору, не дали скасувати фіксований податок, не дозволили прийняти закон про додаткове відрахування в Пенсійний фонд із кожного торговця на ринках. Незважаючи на кризу, ми продовжуємо розпочаті капітальні проекти, виносимо комунікації, реконструюємо дороги і допомагаємо місту. Ми не згорнули жодної соціальної та благодійної програми і не збираємося скорочувати робочі місця», — заявив Олександр Фельдман.