Депутата від партії «Русский блок» Наталію Лантух оштрафували на 119 гривень. Нагадаємо: покарання депутат отримала за те, що під час роботи сесії розбила на голові градоначальника Геннадія Бабенка чотири яйця на знак протесту проти незаконного, на її думку, зміщення з посади секретаря міськради Володимира Блінова. На прохання правоохоронців залишити залу засідань нападниця не відреагувала. Так само, як і на одностайне голосування депутатів за те, щоб її вивели із зали. Пізніше в інтерв’ю вона назвала свій одіозний вчинок «криком душі».

«Крик душі» міський голова не оцінив і написав заяву до міліції. В Залізничному районному суді Сімферополя Н. Лантух пред’явили звинувачення за статтею «дрібний бешкет». Утім Наталія Лантух вже оскаржила рішення про виплату 119 гривень штрафу, бо бешкетницею себе категорично не визнає: «Це була символічна політична дія й вираз протесту». А під час чотиригодинного судового засідання взагалі заявила: «Геннадій Олександрович повинен прислати мені букет червоних троянд за цей прекрасний, чудовий і масштабний піар, який я йому влаштувала».

Незадоволений рішенням суду й Геннадій Бабенко. «Буду оскаржувати це рішення, бо неприпустимо, щоб можна було так просто образити будь-яку посадову особу й разом з ним той орган влади, який людина представляє. Разом зі мною образили всіх депутатів, які таємним голосуванням ухвалювали рішення про відставку секретаря міськради», — сказав він. Міський голова наполягає, щоб Н. Лантух заплатила «за свій вибрик» 10 тис. грн., які будуть спрямовані на будівництво дитсадка, й отримала два тижні виправних робіт.

Тим часом «яєчний скандал» в Сімферопольській міськраді набирає резонансу та дедалі більше розколює і так вкрай поляризований депутатський корпус.

Крим.