Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 21-й тур.

20 березня. «Таврія»—«Металург» (Донецьк). 4:1. 5 200 глядачів. Арбітр — Годулян (Одеса). Голи: Любенович, 19, Ковпак, 39, 57 (п), 66 — Коритько, 7.

21 березня. «Зоря»—«Чорноморець». 2:1. 7 300 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Жуніор, 36, Курилов, 79 — Діденко, 28.

«Львів»—«Металург» (Запоріжжя). 1:2. 3 500 глядачів. Арбітр — Деревинський (Київ). Голи: Романюк, 39 — Аржанов, 15, Невмивака, 89.

«Дніпро»—«Карпати». 1:0. 8 815 глядачів. Арбітр — Зубарєв (Слов’янськ). Гол: Калиниченко, 90+1. Вилучено Калиниченка («Дніпро», 90+2, два попередження).

22 березня. «Харків»—«Кривбас». 0:1. 800 глядачів. Арбітр — Можаровський (Львів). Гол: Булку, 52.

«Шахтар»—«Ворскла». 1:0. 16 000 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Гол: Срна, 48.

Через різке погіршення погоди, що унеможливило належну підготовку футбольного поля до матчу, дирекція Прем’єр-ліги постановила провести поєдинок «Іллічівець»—«Металіст» 9 квітня.

У Дніпропетровську протягом матчу перевагу мала лише одна команда. «Дніпро» весь час гостро атакував, але завершити результативно бодай одну з тих атак йому ніяк не щастило. «Карпати», котрі в попередніх матчах відзначилися результативністю, цього разу вправно й упевнено оборонялися.

Здавалося, що все так і завершиться «сухою» нічиєю. Однак вже у компенсований час Руслан Ротань перехопив м’яча в центрі поля. Потім зробив навісну передачу в карний майданчик гостей, і в польоті ударом головою Максим Калиниченко забив переможного м’яча. І це не випадковість, бо цей досвідчений футболіст своєю високою зарядженістю на боротьбу, бійцівськими якостями, старанням був найпомітніший у складі «Дніпра». Не зміг він утриматись від радості, тож уже за мить отримав червону картку. Але свою справу Максим зробив.

З усіх боків викликав інтерес матч у Донецьку. Адже зустрічалися команди, котрі претендують на нагороди. Розрив між ними становив лише три очки. Тільки справжнього протистояння, на жаль, не вийшло. «Шахтар» діяв на першому номері, володів ініціативою, гостро атакував. Інша річ, що господарі лише раз реалізували свої намагання. Але й цього їм вистачило для перемоги.

Зате полтавці мали вдосталь часу (майже цілий тайм), щоб відігратися. Проте нічого путнього гостям створити не вдалося. Одне слово, «Шахтар» цілком заслужено переміг. З цим, до речі, погодився після зустрічі і наставник «Ворскли» Микола Павлов.