Бокс. Штутгарт (Німеччина). «Ганс Мартін Шлейєр Галле». Хто такий Гомес і хто такий Кличко? Навіть малі діти скажуть вам, що кубинець хоч і непоганий боксер, але ще більший базіка і хвалько. На прес-конференції і зважуванні він дозволяв собі образливі висловлювання на адресу опонента. Натомість українець — яскрава зірка світового спорту, справжній суперчемпіон і джентльмен. Либонь, Гомес своєю хамською поведінкою і балаканиною так розгнівив Віталія, що він таки добре провчив нахабу. І, зрештою, переміг його технічним нокаутом у дев’ятому раунді.

Що не кажи, а киянин (37-2, 36 нокаутів), чинний володар пояса WBC у суперважкій категорії, блискуче захистив свій титул. Його палко підтримував весь зал, де серед прихильників Кличка-старшого були помічені знамениті «кайзер» Франц Беккенбауер, тенісист Борис Беккер, наш форвард Андрій Воронін з дамами, кілька українських багатіїв.

До зупинки бою Гуан Карлос Гомес (44-2, 35 нокаутів) побував у нокдаунах у сьомому та дев’ятому раундах. У дев’ятому рефері зняв з Віталія очко за те, що йому здалося навмисним ударом головою. Після зустрічі визнав помилковість рішення і виправдовувався перед переможцем.

Утім, Гомес виявився досить серйозним суперником для Кличка. З високо піднятими руками він управно захищався й намагався контратакувати, коли Віталій ішов від його атак по прямій. Однак кубинцеві так і не вдалося протягом бою прилаштуватися до вищого на зріст українця. А удари Віталія дедалі частіше знаходили голову кубинця. Протягом усього поєдинку Гомес часто небезпечно йшов уперед головою. А на ближній дистанції постійно шукав захист у клінчах. У п’ятому раунді біля правого ока Гомеса утворилося розсічення, котре пізніше доповнилося гематомою. Вона повністю закрила око. Але і в Кличка в цьому ж раунді на голові праворуч з’явилося розсічення.

У сьомому раунді Гомесу вперше довелося побувати в нокдауні. Він пропустив потужний удар правою через руку й став біля канатів на одне коліно. Незважаючи на це, з усмішкою продовжив бій і тієї ж миті знов пропустив удар у голову. Падаючи, Гомес зачепив Кличка. Обидва опинилися на підлозі.

Наступний раунд Гомес витримав, однак у дев’ятому знов опинився долі. Після нокдауну, перебуваючи в тяжкому стані, Гомес навіть намагався атакувати, але знову напропускав багато ударів і завалився на канати, повернувшись до супротивника спиною. Рефері Даніель ван де Вілль зупинив бій.

Після яскравої перемоги на рингу в Штутгарті Віталій Кличко висловив надію на зустріч у майбутньому з володарем титулу WBA росіянином Миколою Валуєвим.

На знімках: чемпіонський пояс в надійних руках; Андрій Воронін з дружиною палко підтримували земляка.

Фото з сайту boxnews.com.ua.