Порноцех працював як приватне підприємство

У Феодосії ліквідовано цех з виробництва контрафактних відеодисків з фільмами порнографічного характеру. За ініціативою 25-річного мешканця міста протягом двох років виробляли «родзинки» під виглядом приватного торговельного підприємства, повідомили в міліції. Липові диски відразу йшли на продаж на ринки й центральні вулиці Феодосії. Під час перевірки правоохоронці вилучили понад п’ять тисяч контрафактних дисків, а в цеху — близько двох тисяч заготовок для їх виробництва та сучасну комп’ютерну техніку. Порушено кримінальну справу.

Віктор ХОМЕНКО.

Вікна школам дарують керівники

На Дніпропетровщині триває акція «Подаруй вікно школі». Приклад випускникам, до яких адресований цей заклик, показують керівники. Зокрема, заступники голови облдержадміністрації Євгеній Бородін та Віктор Сергєєв встановили по три вікна у школах, міські голови Іван Куліченко (Дніпропетровськ) — десять вікон, Юрій Любоненко (Кривий Ріг) — п’ять, Сергій Старун (Нікополь) — чотири. Участь в акції беруть також начальники галузевих управлінь облдержадміністрації. Загалом завдяки спонсорським коштам уже замінено майже 5300 вікон. Нагадаю, що з обласного бюджету торік на заміну старих вікон у загальноосвітніх школах, дитячих дошкільних та позашкільних закладах було виділено 23 млн. грн., на цей рік — 12 млн. За словами голови ОДА Віктора Бондаря, до кінця року нові вікна матимуть усі освітні установи обласного підпорядкування.

Тетяна КОЛЯДИНСЬКА.

Новий електровоз покаже «стареньким», як треба працювати

Холдингова компанія «Луганськтепловоз» передала Донецькій залізниці новий зразок вантажного магістрального електровоза постійного струму 2ЕЛ-4. Серед його основних конструкційних переваг технічний директор підприємства Геннадій Басов відзначає поліпшені ходові якості, більш ефективне використання зчіпної ваги і, що важливо, — зниження шкідливого впливу на шлях. Це приводить до зменшення зношення рейок і бандажів колісних пар. Новий електровоз приписаний до депо Червоний Лиман.

У поточному році «Укрзалізниця» планує замовити «Луганськтепловозу» чотири приміські електропоїзди, шість електровозів 2ЕЛ-5, два дизель-потяги і маневровий тепловоз.

Алла АНТІПОВА.

Луганська область.