Третього травня на Закарпатті мають відбутися позачергові вибори Перечинського міського голови. Кандидат на цю посаду Іван Погоріляк, вважаючи, що Перечинська МТВК порушує його громадянські права, звернувся до голови комісії Мар’яни Полєвої з відкритим листом, в якому повідомляє, що із самого початку виборчого процесу комісією грубо порушуються норми закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». «Очолювана вами виборча комісія не повідомила завчасно мешканців міста про проведення позачергових виборів, чим порушено вимоги норм статті 15 вищеназваного закону», — пише він.

Про порушення в організації виборів Перечинського міського голови в Закарпатській області йдеться і в заяві, поширеній прес-службою Народної партії.

«Протягом останнього місяця ми стали свідками чергового нехтування виборчого права українських громадян, що, як виявляється, методично здійснюється окремими політичними силами і високопосадовцями», — зазначається в тексті. Зокрема, йдеться про те, що міська територіальна виборча комісія не вживає заходів стосовно оголошення виборів і почала проводити свої засідання в закритому режимі, перешкоджаючи контролю за своєю роботою з боку політичних сил та громадськості. Комісія відмовляється виконувати законні вимоги учасників виборчого процесу щодо ротацій членів міської ТВК.

Розпочалася кампанія зі створення штучних перешкод кандидату від Народної партії Івану Погоріляку, наголошує прес-служба.

«Ми переконані, що намагання політичних опонентів на Закарпатті завадити І. Погоріляку балотуватися в чільники міста є банальною спробою усунути гідного конкурента на виборах, який має істотну підтримку виборців», — підкреслюється в заяві. Народна партія вживатиме всіх заходів стосовно захисту законних прав закарпатців обирати і бути обраними, а також застерігає політичних конкурентів від спроб розв’язати проблеми їхнього низького рейтингу незаконним шляхом, нехтуючи не лише право, а й норми моралі, інформує прес-служба.

Народна партія також закликає посадових осіб, причетних до організації виборів, припинити практику системних порушень, не допустити повторення протизаконних сценаріїв і вимагає притягти до відповідальності порушників виборчого законодавства.