Рекордний «улов»

На Сумщині викрили організовану злочинну групу, яка «спеціалізувалася» на переміщенні через державний кордон контрабандних товарів. Фактично одночасно було зупинено cім вантажівок з товарами широкого вжитку, що рухалися в бік Росії.

За підрахунками, вартість контрабанди становить близько п’яти мільйонів гривень. Довідавшись з оперативних джерел про наступне незаконне переміщення через кордон великої партії нелегального товару, правоохоронці і прикордонники завчасно перекрили всі можливі маршрути «підпільного» конвою. Спочатку в «обійми» міліцейсько-прикордонного «секрету» потрапили два КамАЗи і КрАЗ, потім до них долучилися ще дві десятитонні вантажівки, набиті китайським і турецьким крамом. У водіїв — жодних документів ні на вантаж, ні тих, які б посвідчували їхні особи. За словами начальника сумського УБОЗу Володимира Афанасьєва, це була половина «улову», яка потрапила того дня до рук правоохоронців. Іншу половину сумські правоохоронці виявили на замаскованій підпільній оптовій базі в одному з південних районів області, звідки контрабандисти й здійснювали свої «чартерні» рейси до сусідньої держави. Вивченням діяльності групи підпільних «експортерів» — усі харків’яни — нині займаються компетентні органи.

Владислав ЖМУРКОВ.

Сумська область.

Службові собаки «нанюхали» наркотики

Прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Марківка» разом із співробітниками митниці затримали молодика, котрий намагався ввезти до України наркотики. Зупинивши автомобіль для огляду, прикордонники зауважили, що водій помітно хвилюється. І не дивно, адже в кузовних нішах задньої частини авто під обшивкою службовий пес Оскар «нанюхав» майже 300 грамів наркотиків (можливо, марихуани). У затриманого вилучили не тільки наркотики, а й машину. Тепер доведеться відповідати перед судом.

З початку року луганські прикордонники за допомогою службових собак у дев’яти випадках знайшли майже 3,5 кілограма наркотиків.

Алла АНТІПОВА.

Луганськ.