«Україна не може бути усунута з контексту тих змін і перетворень, якими живе нині вся Європа, — зазначає в передмові до книжки Григорія Урсула, Олександра Скрипника і Валерія Бугра «Стратегія реформ. Регулювання фінансових ресурсів у галузі охорони здоров’я України: від державного до приватного сектору» завідувач кафедри управління охороною суспільного здоров’я Національної академії державного управління при Президентові України, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Іван Солоненко.

На часі широкі перспективи розвитку приватної медицини, розширення фармацевтичного ринку, поглиблення співпраці лікувально-профілактичних закладів зі страховими компаніями, а відтак формування нових стратегічних цілей державного регулювання галузі загалом.

Нове видання розкриває сутність проблеми затримки розвитку галузі на загальнодержавному рівні, пропонує чіткі кроки з подолання цих негативних тенденцій і окреслює майбутні маркетингові перспективи, які цілком реальні й підкріплені апробованим досвідом європейських країн.

Монографія знайомить із системою фінансування охорони здоров’я, в ній наведено приклади соціальних інновацій і дається характеристика розвитку фармацевтичного ринку.

Книжка допоможе тим, хто опановує медичну і фармацевтичну освіту, економіку медицини і фармації чи має намір створити власний бізнес у галузі охорони здоров’я.

На знімку: в першій приватній кіровоградській лікарні святого Луки книжку презентує її головний лікар, професор Віденського університету Григорій Урсул.

Фото автора.