Президент Петро Порошенко сподівається, що нещодавно звільнений від бойовиків Слов’янськ стане символом нового Донбасу. Про це глава держави сказав під час зустрічі з призначеним на посаду тимчасово виконуючого обов’язки голови Слов’янської райдержадміністрації колишнім начальником Горлівського міськуправління міліції, полковником Андрієм Крищенком.

«Мені важко буде підібрати кращу людину, ніж ви, для того, щоб захистити людей. Ви людина, яка продемонструвала, що у вас немає страху. Ви знаєте, що за вами стоїть могутня і сильна держава, що за вами стоїть народ, і що ми маємо очистити нашу землю від бандитів», — сказав глава держави та поставив завдання довести всім, хто живе на сході, що влада може бути іншою — прозорою, доступною, відкритою, не корумпованою. «Саме за це ви, не побоявшись тих тортур, які застосовувалися до вас після героїчного вчинку, боролися за прапор України», — наводить слова глави держави його прес-служба.

Зазначимо, що Президент високо оцінив героїчний вчинок Андрія Крищенка, який завадив бойовикам встановити російський прапор над управлінням МВС у Горлівці, за що був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

А вручаючи А. Крищенку символічний президентський годинник, глава держави зазначив: «Пішов новий відлік часу, і в дуже короткий термін, сподіваюся, у Слов’янському районі все зміниться — Слов’янський район, який був символом терору, жаху, зневаги і тортур над людьми, стане символом нового вільного Донбасу».

Першочерговим завданням А. Крищенка на новій посаді Президент назвав захист місцевого населення та відновлення життєдіяльності Слов’янська: енерго- та водопостачання, роботи органів влади, відновлення українського телевізійного мовлення. «Щоб ті, хто грабував, ті, хто насаджував острах та знищення людей, отримали по «заслугах», — підкреслив він.

Також Президент заявив, що докладе всіх зусиль для визволення всіх заручників, захоплених на Донбасі, в тому числі — українського пілота Надії Савченко, яку утримують в російській в’язниці.

«Ми не заспокоїмось доти, доки не матимемо можливості повідомити мамі Надії, що з її донькою, героїчною Надією Савченко все гаразд», — наголосив П. Порошенко та повідомив, що за його дорученням буде призначений новий адвокат, який має забезпечити захист Надії.

«Надія Савченко для всіх нас є символом боротьби за Україну. Перебуваючи у заручниках, вона продемонструвала справжній, сильний, бойовий український дух військовослужбовця, який не зраджує Батьківщину», — сказав Президент та підкреслив, що це викрадення є порушення всіх без виключення міжнародних угод та всіх норм міжнародного права і є категорично неприйнятним.