У Брюсселі з візитом перебувала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Вона заявила, що Європейський Союз зацікавлений, щоб українська газотранспортна система була модернізована, мала належне технічне обслуговування та транспортувала російський газ до Європи безперебійно.

За словами Тимошенко, під час її зустрічей з Президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу та канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорювалися питання конференції, яка відбудеться 23 березня у Брюсселі за участі представників Єврокомісії та України, щодо вироблення спільних дій з модернізації та реконструкції української ГТС.

Крім того, прем’єр повідомила, що Україна та її уряд отримали високу оцінку у питанні подолання та врегулювання газової кризи. За словами Юлії Тимошенко, учасники cаміту визнали, що завдяки вчасним та ефективним діям уряду «сьогодні і Європейський Союз, і Україна мають спокій у газовій сфері».

Повернувся з Брюcселю і Президент України Віктора Ющенко. Під час робочої поїздки на cаміт Європейської народної партії глава нашої держави зустрівся з низкою керівників європейських країн.

Зокрема, під час зустріч з Прем’єр-міністром Бельгії Германом Ван Ромпеєм окрему увагу було приділено відносинам Україна—ЄС. Зокрема, йшлося про підтримку бельгійською стороною політики європейської інтеграції України. Передусім це реалізація ініціативи «Східне партнерство», здійснення зусиль щодо ведення переговорного процесу з укладання угоди про асоціацію з ЄС, а також розвиток діалогу щодо запровадження безвізового режиму поїздок громадян України до країн ЄС.