У столиці презентовано одразу декілька книжок Віталія Ханка, доцента кафедри образотворчого мистецтва архітектурного факультету Полтавського національного технологічного університету імені Ю. Кондратюка.

Для 72-річного дослідника головна тема — мистецтво Полтавщини ХVІІ—ХХІ століть. Про авторитет Віталія Ханка свідчить хоча б те, що він є членом Міжнародної асоціації критиків мистецтва в Парижі (при ЮНЕСКО). В Україні він належить до тих, хто активно цікавиться регіональним мистецтвом. Це нині велика рідкість. За словами Дмитра Степовика, доктора богослов’я та мистецтвознавця, сучасне регіональне мистецтвознавство переживає занепад. А справжніх краєзнавців, які інтенсивно вивчають культуру рідного краю, можна перелічити на пальцях однієї руки, а тому «справжнім дарунком Полтавщині можна вважати феномен Віталія Ханка».

Презентовано також книжки В. Ханка «Мистецтвознавча наука на Полтавщині», «Лекції з історії мистецтвознавства», «Полтавщина: Плин мистецтва, діячі». Остання — найвагоміша. Це добре ілюстрована тричастинна збірка дослідницьких статей про історію мистецького життя краю, визначних діячів, музейні зібрання, навчальні мистецькі заклади, народні промисли та діяльність Полтавського земства.