Мешканці Чернівецької області б’ють на сполох. Припинила трансляції радіостанція «Культура». Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації звернулося до керівництва Чернівецької філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення з проханням надати пояснення з цього приводу.

Як повідомив директор філії КРРТ Олександр Александров, 30 січня нинішнього року отримано лист-розпорядження від Національної радіокомпанії України про припинення по всій Україні трансляції мережі УР-2 «Промінь» і скорочення обсягу мовлення мережі УР-3 «Культура» до шести годин на добу. «З 1 лютого 2009 року ці розпорядження було виконано», — повідомляє Олександр Александров. Водночас він інформує, що «Чернівецька філія Концерну РРТ має технічні можливості і готова до поновлення програм, передусім зацікавлена в отриманні державного замовлення на трансляцію».

Оскільки неможливо вирішити це питання на місцевому рівні, облдержадміністрація звертатиметься до народних депутатів України від Чернівецької області, керівництва Концерну РРТ і Національної радіокомпанії України з проханням знайти можливість для відновлення трансляції на території області радіопрограм «Промінь» і «Культура».

Чернівецька область.