— Гроші. А тепер мобілку, — погрожуючи пістолетом, вимагали підлітки у молодших школярів. При цьому незговірливих били й принижували.

Четверо 17-річних черкащан, промишляючи на вулицях, не підозрювали, що міліція, маючи їхній опис, активно шукає їх у розважальних закладах, де грабіжники збували здобич.

Якось до кожного зі старшокласників завітали правоохоронці, котрі вилучили мобільні телефони. Шоковані були самі злодії, їхні благополучні родини та вчителі. Хто б міг подумати, що зовні пристойні учні підуть на грабіж і розбій, за що одержать від семи до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Цих йолопів вивела на вулицю, за їхніми словами, криза. Батьки почали менше давати кишенькових грошей, от, мовляв, і пішли грати в рекетири. Сподівалися, все зійде з рук, але не врахували, що батьки пограбованих дітей не змовчать.

На що сподівався 14-річний підліток, котрий убив дівчину, незрозуміло. Знайома не відповіла ромео взаємністю й позбулася життя. Родина потерпілої, відповідно до вироку суду, одержить від батьків нелюда лише 50 тисяч гривень, а самого вбивцю засуджено до 14 років колонії.

На рік більше отримав інший кримчанин, учень вечірньої школи. Він увірвався в житло рідної бабусі, побив її, забрав 235 гривень, два недорогі «мобільники» і ... убив бабусю. Щоб сховати сліди, підпалив будинок. Міліція недовго шукала покидька.