«Донбас Арені» — відмінно

Футбол. Інспектор УЄФА в Україні з підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 Карлос Лукас дав найвищу оцінку донецькому стадіону «Донбас Арена» і його масштабам будівництва, повідомляє прес-служба стадіону.

Минулого тижня пан Лукас об’їжджав українські стадіони, які планують прийняти матчі Євро-2012 . У п’ятницю він уперше відвідав «Донбас Арену». Інспектор ретельно вивчив чашу стадіону, трибуни, територію для гостей, приміщення для роботи партнерів, спонсорів УЄФА, приміщення для ЗМІ, парковки.

Лукас заявив, що стадіон цілком відповідає високим вимогам УЄФА. Проте він зробив акцент на важливості реконструкції аеропорту і забезпеченні Донецька необхідною кількістю готелів для поселення спонсорів європейського турніру та уболівальників. Загалом інспектор залишився задоволений стадіоном і пообіцяв неодмінно повернутися сюди знову, щоб побачити вже добудовану арену у всій пишноті.

Стадіон «Донбас Арена», розрахований на 50 тисяч глядачів, планується відкрити влітку 2009 року.

Подарунок від випускників

Бокс. Чемпіон світу у надважкій вазі за версіями WBO, ІBF, ІBO Володимир Кличко взяв участь у відкритті боксерського залу у Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди. Він разом із братом Віталієм — випускники цього вузу.

Боксерський зал був реконструйований у рамках соціальної програми, що фінансується Фондом братів Кличків спільно з компанією Nemіroff. На зал було витрачено 250 тисяч гривень і півроку часу. У майбутньому також планується реконструкція боксерських залів у Хмельницькому, Коломиї та Маріуполі.

«Спорт — це здоров’я нації. Можливість займатися спортом має бути у кожного. Цією програмою ми робимо спорт доступним і привабливим для кожної людині незалежно від місця проживання, віку та достатку», — заявив Володимир Кличко під час офіційного відкриття нового боксерського залу.

Змагатимуться українці

У Донецьку в Палаці спорту «Дружба» 10 квітня відбудеться вечір професіонального боксу, головною подією якого стане титульний бій між двома українцями. Чемпіон світу в другій напівсередній вазі (до 66,7 кг) за версією WBA Юрій Нужненко проведе захист титулу проти офіційного претендента на титул В’ячеслава Сенченка.

В’ячеслав представляє донецьку промоутерську компанію «Юніон Боксинг Промоушен», а Юрій виступає за підтримки компанії братів Кличків «K2 Іст Промоушенз».