Дев’ятирічну Марійку мама і бабця не лише не пустили до школи, а й ховали від людей, виводячи на прогулянку лише вночі. Чутки про таку дитину дійшли до керівництва школи мікрорайону, де вона мала б навчатися.

— Ми одразу ж відреагували на це повідомлення, знайшли помешкання родини, — розповідає директор навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей» № 2 Андрій Нагорний. — Але рідня Марійки навідріз відмовилася спілкуватися з педагогами. Потрапити в квартиру вдалося лише після звернення до правоохоронних органів.

З’ясувалося, жодних серйозних причин утримувати дівчинку в «темниці» немає. Не знайшла аргументів щодо цього і Марійчина мама, яка кілька років тому переїхала у Рівне з однієї із східних областей і не стала віддавати доньку до школи. Єдиним документом стосовно Марійки в неї є лише виписка із пологового будинку.

Як повідомила старший помічник прокурора Рівненської області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Ольга Крот, наразі проводиться розслідування цієї справи. А поки що Марійка перебуває в притулку для неповнолітніх. Саме тут вона, хоч і з запізненням, сіла за шкільну парту. Працівники притулку кажуть, що дитина здорова й розвинена, як на свій вік. До свята 8 Березня розучила пісню про маму. Втім, психологічний бар’єр Марійка долає доволі важко — дається взнаки сильне переживання за родину.

Євген ЦИМБАЛЮК,Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.

На знімку: для Марійки перші букви важкі, але цікаві.

Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.