Відкриваючи погоджувальну раду, глава парламенту Володимир Литвин поінформував, що протягом чотирьох днів народні обранці мають розглянути 80 питань. Половина з них потрапила до порядку денного з попереднього сесійного тижня. Володимир Литвин наголосив, що низка документів, які заплановано розглянути, перебуває на розгляді в комітетах, а це суперечить Регламенту. Серед нагальних Голова Верховної Ради назвав низку документів, пов’язаних із місцевим самоврядуванням. Він закликав керівників профільних комітетів докласти максимум зусиль, щоб проекти були вчасно готові до розгляду. Володимир Литвин також звернув увагу депутатів на те, що згідно з порядком денним у середу мають пройти парламентські слухання про стан правосуддя. У світлі останніх подій це питання особливо актуальне, наголосив він.

Керівник фракції БЮТ Іван Кириленко у своєму виступі повідомив, що загалом порядок денний відповідає нагальним потребам. Водночас він запропонував додати ще низку законопроектів. Серед них, зокрема, зміни, якими знову підвищується акцизний збір на тютюнові вироби. Лідер «НУ—НС» Микола Мартиненко запропонував депутатам додатково розглянути зміни до закону про електроенергетику, який врегульовує процедуру експорту. Віктор Янукович він імені Партії регіонів висловив невдоволення тим, що в тижневому плані роботи депутатів немає документів, спрямованих на соціальний захист населення в період кризи. Глава парламенту Володимир Литвин, у свою чергу, запропонував сформувати із документів, які вже пройшли комітет, так званий соціальний пакет і невідкладно його розглянути. Представник Блоку Литвина Ігор Шаров наголосив, що комітети Верховної Ради працюють на випередження, і народні депутати їм уже заборгували. Він запропонував, щоб парламент цього тижня працював стільки, скільки потрібно для повного виконання порядку денного. Лідер КПУ Петро Симоненко також казав про законопроекти, які пройшли розгляд у комітеті, однак до сесійного залу не потрапили. Він, зокрема, наголошував на розгляді засад внутрішньої і зовнішньої політики, а також на поданні щодо процедури імпічменту.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив також, що закон про тимчасові та спеціальні слідчі комісії Президент без підпису повернув на повторне читання. У посланні глави держави, надісланому на адресу парламенту, йдеться про те, що зміст документа не відповідає положенням Конституції. Однак рішення про ТСК ухвалено 391 народним депутатом, тож застосувати вето глава держави не зміг.