Координацію дій усіх органів державної влади та політичних сил у кризових умовах розвитку економіки обговорили на нараді під головуванням Президента України Віктора Ющенка за участі Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, лідера опозиції Віктора Януковича та Голови Нацбанку Володимира Стельмаха.

За словами прес-секретаря глави держави Ірини Ванникової, головна мета наради — формування єдиного загальнонаціонального антикризового плану дій, невід’ємним елементом якого є співробітництво з МВФ. «Як наголошує Президент, Україна зробила всі кроки, необхідні для відновлення нашої співпраці з Міжнародним валютним фондом», — зазначила І. Ванникова. Серед питань, які було винесено на розгляд під час наради, — справедливий соціальний захист населення, продовження переговорного процесу з МВФ та заходи щодо збалансування Пенсійного фонду, держбюджету і фінансового плану НАК «Нафтогаз України», діяльність Національної комісії з рекапіталізації банків.

Віктор Ющенко наголосив, що економічна криза диктує першочерговість питань економічного блоку за умов узгоджених дій влади. На цьому сесійному тижні уряд має намір запропонувати на розгляд парламенту законопроект щодо збалансування Пенсійного фонду. Аналогічний законопроект буде представлено щодо часткового збалансування бюджету, де йтиметься про його фіскальну частину.