Саме тому лунають тези про імпічмент Президента. Таке переконання висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час прес-конференції. Питання про те, коли проводитимуть президентські вибори, не на часі, бо єдина дата визначена в рамках закону — 17 січня 2010 року, вкотре наголосив політик. Він повідомив, що у вівторок під час перерви в засіданні Верховної Ради керівники фракцій обговорюватимуть, як саме організувати зустріч керманичів держави у п’ятницю.

Говорячи про вибори, що відбулися в Тернополі, Володимир Литвин наголосив: з огляду на те, що до останнього моменту не було відомо, відбудуться вони чи ні, під час народного волевиявлення не забезпечили належного контролю на дільницях. Нині можна говорити або про те, що українську соціологію треба списати, або про те, що люди за одну ніч масово змінили свою позицію.

Відповідаючи на запитання про долю законопроекту стосовно тимчасових слідчих та спеціальних комісій, глава парламенту висловив переконання, що він неодмінно буде оприлюднений і набере чинності, адже підпис Голови Верховної Ради на документі вже є. На початку зустрічі з журналістами Володимир Литвин поінформував, що саме в цей період відбувається нарада у Президента, на якій обговорюється питання співпраці з Міжнародним валютним фондом та підготовки до Європейської конференції з газотранспортної системи.

Володимир Литвин повідомив, що цього тижня виповнюється сто днів, відколи він обіймає посаду Голови Верховної Ради. З 2007 року в парламенті розглянуто 986 питань, із них — 523 за період від грудня 2008 року. Із 244 законопроектів, ухвалених цією Верховною Радою, 117 прийнято за останні сто днів.

— Підстав бути задоволеним немає, — підсумував Володимир Литвин, — але я робитиму все, щоб Верховна Рада нарощувала свою ефективність.