У суботу випускники шкіл тренувалися писати тести. Генеральна репетиція перед основною сесією пройшла по всій Україні. За даними інформаційного центру незалежного тестування, загалом на пробні тести записалися 179 867 людей. Їх не збентежило навіть те, що за участь треба було заплатити. У Києві один тест коштував випускникам 48 гривень, в інших регіонах його вартість коливалася від 47 до 69 гривень.

Цього року пробне зовнішнє оцінювання відбувається двома сесіями. 14 березня випускники трудилися над тестами з української мови та літератури, історії України, біології й географії (на вибір). 21 березня для тренувального тестування будуть доступні іноземні мови, математика, хімія та фізика. Під час пробного іспиту учні можуть попередньо ознайомитися з особливостями цього процесу і впевненіше почуватися в день основного тестування, зазначили в Центрі оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, сесія «справжнього» ЗНО відбудеться в період з 6 травня по 5 червня. Як передає наш власний кореспондент Алла АНТІПОВА, про своє бажання пройти тести вже заявили 45 ув’язнених, котрі відбувають строк у Луганській області. Для організації та проведення зовнішнього незалежного тестування серед засуджених і осіб, що перебувають під вартою, Український центр оцінювання якості освіти уклав угоду з Держдепартаментом України з питань виконання покарань на Луганщині. Пункти тестування для них буде створено в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах і в навчальних закладах Державної кримінально-виконавчої служби України.