Футбол. Кубок УЄФА. 1/8 фіналу. Перші матчі. 12 березня. «Гамбург» (Німеччина) — «Галатасарай» (Туреччина). 1:1. ПСЖ (Франція) — «Брага» (Португалія). 0:0. «Вердер» (Німеччина) — «Сент-Етьєн» (Франція). 1:0. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Ольборг» (Данія). 2:0. «Марсель» (Франція) — «Аякс» (Нідерланди). 2:1. «Удінезе» (Італія) — «Зеніт» (Росія). 2:0.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Металіст» (Україна, Харків). 1:0. Гол: Вукоєвич, 54.

«Динамо»: Богуш, Бетао, Саблич, Михалик, Єременко, Нінкович (Гіоане, 90+2), Вукоєвич, Корреа. Алієв, Мілевський, Кравець (Гусєв, 86). Тренер — Юрій Сьомін.

«Металіст»: Горяїнов, Ганцарчик, Валяєв, Едмар, Слюсар, Олійник (Девич, 60), Обрадович, Майдана, Папа Гуйє, Асеведо (Березовчук, 46), Коельо. Тренер — Мирон Маркевич.

Попереджено: Олійника, 40, Асеведо, 43, Едмара, 49, Вукоєвича, 56, Березовчука, 62, Коельо, 72, Ганцарчика, 77.

Арбітр — Майкл Райлі (Англія).

Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 16 500 глядачів. 5 градусів.

Це був історичний поєдинок. Адже українські клуби вперше протистояли один одному у єврокубковому турнірі. В першому таймі ігрова та територіальна перевага була за динамівцями, але забити першим міг «Металіст». На 16-й хвилині Олійник зробив гостру передачу у центр карного майданчика господарів на свого партнера Валяєва. Але той метрів з десяти пробив вище воріт. То був єдиний справжній шанс для «Металіста» у першому таймі.

А після перерви «Динамо» добилося свого. Алієв подав кутовий і м’яч від Мілевського впав на голову Вукоєвичу, котрий влучив у кут воріт — 1:0.

На 72-й хвилині, можливо, комусь здалося, що Майкл Райлі міг призначити пенальті у ворота «Динамо». Борючись з Михаликом та Бетао, впав Коельо. Але Райлі показав не на точку, а жовту картку бразильцеві за симуляцію.

Після фінального свистка Миронові Маркевичу, звісно, співати не кортіло. Адже протягом невеликого відрізку часу його дуже симпатична команда двічі поступилася динамівцям у різних турнірах.

— Матч залишив подвійне враження, — сказав Мирон Богданович. — Гра була до гола, невелику перевагу мало «Динамо». Ми пропустили м’яч зі стандартного положення, хоча там нічого страшного не було. Після гола вже ми мали перевагу. Але, на жаль, забити нам так і не вдалося. Вся боротьба переноситься до Харкова. Зрозуміло, що «Динамо» має перевагу в один м’яч, але нам необхідно ліквідовувати цей гандикап.

— Скажіть, якою була ваша установка на матч?

— Ми не хотіли розкриватися. В першому таймі намагалися зіграти на контратаках, одного разу в нас це вийшло, але Валяєв не скористався нагодою. В другій половині було веселіше, Коельо мав шанс за рахунку 0:0. Якби забив, була б абсолютно інша історія.

— Чи була симуляція в моменті, коли Коельо впав у штрафному майданчику і отримав жовту картку?

— Яка може бути симуляція, якщо він знаходиться попереду, а позаду нього два оборонці? Втім, треба дивитися повтор. Мені здалося, що там був чистий пенальті.

— Загалом ви задоволені суддівством?

— Як я ним можу бути задоволений...

Юрій Сьомін був скромний і, як завжди, ввічливий.

— Як на мене, — сказав він, — був дуже цікавий і напружений поєдинок. Це свідчить про те, що в українській лізі є команди, які відповідають усім європейським вимогам. Матч відбувався до гола, обидві команди непогано діяли в обороні. Після того, як ми забили, були хороші моменти в Мілевського, але результат 1:0, гадаю, відображає хід цієї гри.

— Склалося враження, що наприкінці матчу «Динамо» прагнуло більше оборонятися, ніж спробувати забити другого м’яча...

— Ситуація диктувала нам саме таку тактику. Зрештою, в контратаках мали два непоганих моменти. Не варто забувати, що ми зіткнулися з кадровими проблемами —були відсутні крайні оборонці, гравці основного складу. Однак сьогодні на незвичній позиції дуже добре відіграв Єременко. Нінкович поки що не дотягує до своїх найкращих фізичних кондицій, хоча особливих претензій до нього не маю.

— Було щось несподіване для вас у грі «Металіста»?

Напевно, кінцівка, коли з виходом на поле Девича вся харківська команда додала в русі, а після передач здалеку почали виникати небезпечні моменти біля наших воріт.

— Прокоментуйте, будь ласка, епізод, коли у карному майданчику впав Коельо?

— Упав то й упав... Цю ситуацію має коментувати суддя, який є найкращим арбітром Англії. У нас Мілевський двічі падав у карному майданчику суперника — аналогічно, нуль уваги.

— До речі, наскільки серйозна травма в Мілевського?

— У нього хронічна травма гомілкостопа. Періодично вона нагадує про себе. Втім, я гадаю, все буде гаразд...

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.