Землевпорядникам України

Сердечно вітаю працівників землевпорядної служби з професійним святом — Днем землевпорядника.

Самобутність українського народу, його історична й ментальна індивідуальність особливо споріднена й нерозривно пов’язана з основним національним багатством — землею. Все, що стосувалося цієї вічної цінності, що якимось чином торкалося земельних відносин, завжди перебувало в епіцентрі суспільної уваги. Виняткове значення земельне питання має і в нашому сьогоденні. Саме тому Українська держава й український народ покладають на вас, працівників землевпорядної служби, особливі надії і сподівання у вирішенні надзвичайно чутливих суспільних питань: реалізації державної політики у сфері регулювання земельних відносин, здійсненні державного контролю за раціональним використанням та охороною земель, забезпеченні заходів щодо розвитку ринку земель, організації та веденні державного земельного кадастру, землеустрою та моніторингу земель.

Ваша плідна й ефективна праця над їх успішним вирішенням є запорукою потужного розвитку економіки нашої держави, піднесення добробуту громадян, формування ринкових відносин, дієвого утвердження засад земельної політики, визначеної вітчизняним законодавством.

Відтак, наші спільні зусилля мають бути спрямовані на дальше вдосконалення законодавчої бази земельних відносин, створення відповідних організаційно-правових та фінансових механізмів забезпечення земельного реформування, повноцінної реалізації прав громадян на землю. Переконаний, разом ми спроможні здійснити їх успішне справдження.

Зичу вам миру, добра, благополуччя, успіхів у праці на благо народу України.

Володимир ЛИТВИН,Голова Верховної Ради України.

Працівникам житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення України

Щиро вітаю вас з професійним святом — Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.

Одним з визначальних стратегічних напрямів внутрішньої політики нашої держави є подальше комплексне реформування та системне вдосконалення житлово-комунального господарства країни. Надзвичайна важливість масштабних і якісних змін у цій галузі диктується її могутнім впливом на ефективність функціонування національної економіки та загальний стан соціального самопочуття всіх громадян України. Адже саме вашою самовідданою, наполегливою працею забезпечуються різноманітні й життєво необхідні потреби тисяч підприємств, закладів, державних установ, організацій соціальної сфери, задовольняються повсякденні запити мільйонів людей. Значною мірою цим і визначається благополучність та змістовна привабливість нашого життя.

Сьогодні на стабільності роботи галузі, якості й асортименті послуг, на жаль, ще позначаються нинішні численні економічні проблеми й негаразди, але тим ціннішими є ваші прагнення досягти реального підвищення ефективності діяльності підприємств житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення.

Верховна Рада України всіляко сприятиме вам у цьому, працюючи над формуванням відповідної нормативно-законодавчої бази, спрямованої на вдосконалення та всебічний розвиток галузі.

Тож нехай усвідомлення особливої суспільної місії, важливості своєї праці, відповідальність і фаховість, ініціатива й енергійність допомагають вам успішно долати труднощі та надихають на підкорення нових рівнів добротворення. Зичу вам миру, добра, благополуччя, успіхів в усіх благих починаннях.

Володимир ЛИТВИН,Голова Верховної Ради України.