Стан та перспективи розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності обговорили під час зустрічі Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та голова Державного департаменту інтелектуальної власності Микола Паладій. Ішлося на зустрічі й про забезпечення виконання вимог УЄФА щодо правової охорони та захисту інтелектуальної власності в рамках виконання зобов’язань, взятих Україною у зв’язку з проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Під час зустрічі було відзначено також значну законодавчу та організаційно-правову роботу в сфері інтелектуальної власності, здійснену фахівцями державної системи правової охорони інтелектуальної власності. Що, до речі, визнали і впливові міжнародні організації.

На думку Володимира Литвина, спільні дії парламенту, уряду і ВОІВ, спрямовані на удосконалення національного законодавства в сфері інтелектуальної власності та державної системи правової охорони об’єктів інтелектуальної власності в Україні, є напрочуд важливими. Водночас Голова Верховної Ради дав згоду взяти участь в урочистому відкритті літньої школи з інтелектуальної власності в липні цього року в Одесі.