Уряд докладе всіх зусиль для продовження ефективної співпраці з Міжнародним валютним фондом. На цьому наголосила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

На засіданні ухвалено низку рішень, реалізація яких має створити передумови для повернення місії МВФ в Україну і продовження переговорного процесу.

За словами віце-прем’єр-міністра Григорія Немирі, «ухвалено три найважливіші рішення: внесено зміни до спільної постанови Кабінету Міністрів і Національного банку про порядок рефінансування банків в умовах кризи; внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів про питання участі держави в капіталізації банків, а також ухвалено відповідні рішення — проект змін до закону про відміну статей 84 і 86 закону про державний бюджет на 2009 рік».

Урядовець повідомив також, що на засіданні, участь в якому брали представники МВФ і Світового банку, обговорювалося питання забезпечення незалежності функціонування Національного банку України. «Ключова схема під час обговорення цього блоку питань є такою: незалежність Національного банку не означає відсутності підзвітності», — наголосив Г. Немиря.

Крім того, Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план НАК «Нафтогаз України» з профіцитом 3,8 млрд. грн.