Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 19-й тур.

«Таврія» — «Металург» (Запоріжжя). 2:0. 5 300 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Ідахор, 18, Ковпак, 49.

«Харків» — «Металург» (Донецьк). 1:0. 1 000 глядачів. Арбітр — Лисенчук (Київ). Гол: Кабанов, 47.

«Шахтар» — «Дніпро». 1:0. 18 000 глядачів. Арбітр —Сіренко (Сімферополь). Гол: Фернандіньо, 34 (п).

«Кривбас» — «Чорноморець». 0:2. 3 500 глядачів. Арбітр — Родіоненко (Луганськ). Голи: Діденко, 22, Васін, 89.

«Іллічівець» — «Карпати». 1:5. 4 500 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Голи: Кривошеєнко, 23 (п) —Кузнецов, 26, 43, 80, Кобін, 40, Голодюк, 87. Вилучено Кирильчика («Іллічівець», 28, два попередження).

«Зоря» — «Арсенал». 0:1. 6 000 глядачів. Арбітр —Дердо (Іллічівськ). Гол: Мазілу, 7.

«Львів» — «Металіст». 1:1. 2 300 глядачів. Арбітр —Швецов (Одеса). Голи: Федорчук, 36 — Едмар, 19.

«Динамо» — «Ворскла». 4:1. 3 950 глядачів. Арбітр — Можаровський (Львів). Голи: Алієв, 16 (п), 64, Нінкович, 30, Кравець, 68 — Ярошенко, 34.

Примітка: «Чорноморець» (Одеса) позбавлений 6 (шести) турнірних очок згідно з рішенням ДК ФІФА від 06.11.2008 року.

Під час цього туру ми почули стару пісню про непідготовлені поля. Команди місили багнюку в Добромилі, Сумах, Маріуполі та й у Донецьку, де «гірники» насилу здолали «Дніпро» і вийшли на третє місце, з «килимом» також не все було гаразд. Про це сказав наставник «Шахтаря» Мірча Луческу і поставив питання руба: щоб підготували газон на РСК «Олімпійськи» якомога краще до поєдинку Кубка УЄФА проти московського ЦСКА (19 березня).

Зрозуміло, що команди, вищі за класом, за таких умов багато втрачають. Он «Металіст» недобрав очок на Львівщині. «Який матч? Про який футбол можна говорити — запитав після зустрічі Мирон Маркевич. — Бігали 22 клоуни, і ще по десять чоловік сиділи на лаві запасних. Нам уранці повідомили: навіть якщо в Добромилі буде затоплене поле, ви все одно на ньому гратимите»...

Та що там поля, коли у нас деякі клуби, неначе «бомжі»! Київський «Арсенал» збирається заїхати до... Охтирки і перебувати там до червня. Таке повідомив наставник «канонірів» Олександр Заваров. І от колишній власник «Арсеналу», котрий не спромігся хоч якось поліпшити життя клубові і лише займався демагогією, з усіх сил рветься до крісла президента Української Прем’єр-ліги. На яких підставах? Дивина та й годі.

Не можна казати, що поєдинок у Сумах між «Харковом» і донецьким «Металургом» був яскравим і захопливим. В’язка боротьба тривала майже весь час у середині поля. Суперники припускалися багатьох помилок, надто при передачах. Але у цієї зустрічі і її підсумку є певний підтекст. Один із аутсайдерів, котрий не мав «за душею» жодної перемоги в нинішньому чемпіонаті, взяв гору над командою з верхньої частини турнірної таблиці, котра не полишила надії на призове місце.

Розігралися «Карпати», особливо Сергій Кузнецов. Одеситам забив два м’ячі у попередньому турі. На один більше — в Маріуполі. То, може, в настуному матчі вдома проти «Кривбасу» — чотири?.. Недарма кажуть, апетит приходить, коли їси.

Схоже, нівроку апетит і у динамівця Алієва. Олександр забив полтавцям два м’ячі і з вісьмома влученнями наблизився до лідерів бомбардирської суперечки. Про матч «Динамо» — «Ворскла» варто сказати окремо. Адже зустрічалися перша і третя (на той момент) команди.

— Окрім компліментів на адресу «Динамо», мені більше й говорити нічого, — прокоментував поєдинок на прохання кореспондента «Голосу України» тренер «Ворскли» Микола Павлов. Коли дивишся матчі «Динамо» по телевізору, здається, що можна з ним грати на рівних. Виходиш на поле — його гравці виявляються на голову сильніші. І я змушений це визнати.

— Ваша команда завжди відрізняється бійцівськими якостями. Не можна сказати, що вона не билася й сьогодні, але все-таки відчувалася якась приреченість...

— Так склалося, що ми були приречені вже з перших хвилин. Можливо, вплинула погана погода в Полтаві між матчами двох турів, через що ми не могли тренуватися в нормальних умовах і не встигли підготуватися належним чином. І все-таки треба обов’язково сказати, що сьогодні дуже сильно зіграли гравці атаки «Динамо».