Учора заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко побував у Дніпропетровську в рамках святкування 195-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

У Дніпропетровському національному університеті та Університеті економіки і права він зустрівся зі студентами і викладачами й презентував свій проект «Живі голоси. Класика української літератури». Бібліотекам цих навчальних закладів гість подарував диски із записами відомих письменників і поетів — Марка Кропивницького, який читає твори Тараса Шевченка, Павла Тичини, Максима Рильського, Миколи Бажана, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Платона Воронька, Олеся Гончара, Василя Симоненка, Василя Стуса та Миколи Вінграновського. Ще тисячу таких дисків передав у школи області, оскільки, наголосив автор проекту, творчість цих письменників включено до шкільної програми. Наступний крок в реалізації освітніх проектів Миколи Томенка — відеозаписи рідкісних документальних кадрів виступів українських класиків.

Невдовзі, повідомив Микола Томенко, Дніпропетровськ отримає від нього ще один подарунок — у рамках соціальної реклами, яку буде присвячено 200-річчю з дня народження Миколи Гоголя. На бігборди він пропонує помістити патріотичні вислови Гоголя про Україну. У дніпропетровців, зокрема, буде гарна нагода згадати славнозвісні слова письменника про Дніпро.

Микола Томенко прагне, щоб його проекти спонукали українців «заповажати себе», вірити в свій край, у свою історію. Саме це, на його думку, допоможе пережити будь-яку кризу.

Під час своєї робочої поїздки, в якій також взяли участь народні депутати Вадим Коротюк і Святослав Олійник, котрі допомагають реалізувати ці проекти, Микола Томенко зустрівся з керівництвом міста і дав прес-конференцію.