Завданням «Шахтаря» у матчах кубку УЄФА проти московського ЦСКА є перемога та демонстрація хорошого футболу. Про це повідомив тренер «гірників» МІрча Луческу, слова якого наводить прес-служба донецького клубу.

«Окрім завоювання очок, бажано, щоб ми показали хороший футбол. Я маю на увазі, що в Кубку УЄФА ми зустрічаємося з командою, яка має багатий досвід виступів у єврокубках», — сказав тренер.

Луческу не думає, що «Шахтар» щось зможе завуалювати і приховати від ЦСКА.

«І ми, і вони дуже добре одне одного знаємо. Це нормально, що суперник приїжджає аналізувати нашу гру з «Дніпром». Залежно від того, переглядатимуть нас чи ні, ми не мінятимемо склад і не коригуватимемо стиль гри», — додав румунський наставник донеччан.

«Либонь, якихось гравців поміняємо, але зовсім не тому, що присутні спостерігачі з ЦСКА, а виходячи з нашої стратегії і складного для нас календаря. Після гри з ЦСКА на нас чекає зустріч з «Металістом», а потім другий матч з армійцями. Тому всіх гравців потрібно тримати в хорошому фізичному і психологічному тонусі», — зазначив фахівець.

За словами Луческу, на полі грає не Газзаєв, не Зіко, не він. «Головне — наші гравці і той футбол, який вони демонструють», — переконаний тренер.

— Той факт, що одразу три українських клуби пробилися до 1/8 Кубка УЄФА, свідчить про зростання рівня українського футболу?

— Якщо проаналізувати результати команд на зимових зборах, то румунські клуби більше обігравали українські, а ті, у свою чергу, — російські. Тому складно оцінити рівень чемпіонату — зріс він чи ні. А стосовно загального балансу, тих очок і того коефіцієнта, що їх на сьогодні має Україна, — це дуже важливо. У цьому напрямку потрібно працювати далі. За час, поки я тут працюю, ми набрали 63 бали, 40,5 у загальну скарбничку заробило «Динамо». Шкода, що інші клуби, крім «Металіста», у цьому сезоні не додавали в загальнонаціональний кошик очок, домагаючись позитивних результатів. Важливо, що харківський «Металіст» наблизився до «Шахтаря» і до «Динамо». Зрозуміло, і рейтинг українського футболу підвищується, під час жеребкувань це позначатиметься позитивно. Хочу відзначити, український футбол останнім часом росте...

***

Хокей. Чемпіонат України. Плей-оф. Чвертьфінали. 4 березня. «Ватра» — АТЕК (Київ). 1:6 (0:0, 1:3, 0:3). «Придніпровськ» (Дніпропетровськ) — «Білий Барс» (Бровари). 3:6 (0:1, 2:2, 1:3). 5 березня. «Сокіл» (Київ) — «Компаньйон» (Київ). 8:0 (1:0, 1:0, 6:0). Рахунок у серії — 1:0.