Сьогодні, 7 березня, виповнюється 70 років від дня народження Олександра Миколайовича Ткаченка — визначної особи в новітній історії України, яку прекрасно знає кожна людина.

У його житті були такі високі посади, як слюсар Шполянської машинно-тракторної станції та агроном колгоспу «Зоря комунізму» Черкаської області, перший секретар Таращанського райкому комсомолу і перший секретар Таращанського райкому Компартії України Київської області, інспектор ЦК Компартії, голова виконкому Тернопільської обласної Ради народних депутатів, міністр сільського господарства УРСР, голова Державного агропромислового комітету УРСР, Перший заступник Голови Ради Міністрів УРСР. З 1994 року він депутат Верховної Ради України, обирався Першим заступником Голови Верховної Ради і Головою Верховної Ради, нині — голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики. І ця багата біографія ще тільки продовжується.

Свою невтомну практичну роботу Олександр Миколайович тісно поєднує з напруженою теоретичною діяльністю. Після закінчення Білоцерківського сільськогосподарського інституту і Вищої партійної школи при ЦК Компартії України захистив кандидатську дисертацію, став доктором економічних наук, професором, академіком Української академії економічної кібернетики і дійсним членом Міжнародної академії комп’ютерних наук і систем.

Самовіддана праця Олександра Миколайовича Ткаченка відзначена високими державними нагородами Радянського Союзу і України. Він —Герой Соціалістичної Праці, кавалер двох орденів Леніна, орденів Жовтневої Революції, Трудового Червоного Прапора, «Знак Пошани», багатьох медалей і грамот. Та найбільше цінує теплі слова поваги й подяки з боку українських громадян, яким він присвятив усю свою діяльність.

Виходець із простої селянської родини, Олександр Миколайович усе своє свідоме життя назавжди пов’язав із діяльністю Комуністичної партії. Це було як у радянський період, так і після контрреволюційного перевороту в серпні 1991 року. Він ніколи не зрадив ідей правди, добра і справедливості. Нині — він член Президії ЦК Компартії України, член парламентської фракції комуністів.

Ми вдячні долі, що нам випало велике щастя працювати з такою чудовою і порядною людиною, мудрим і авторитетним керівником, висококваліфікованим спеціалістом з усіх питань життя.

У цей прекрасний весняний день, коли пробуджується нове життя, щиро бажаємо Вам, шановний Олександре Миколайовичу, довгих років щасливого життя, доброго і міцного здоров’я і сімейного затишку, нових успіхів на благо рідного народу та Української держави.

Президія ЦК Компартії України, депутатська фракція комуністів у Верховній Раді України.