Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 18-й тур. 4 березня.

«Металіст» (Харків) — «Динамо» (Київ). 0:2. Голи: Михалик, 17, Кравець, 69.

«Металіст»: Горяїнов, Ганчаржик, Папа Гуйє, Обрадович, Майдана, Слюсар (Конюшенко, 77), Валяєв, Бордіян (Асеведо, 67), Едмар, Коельо, Рикун (Березовчук, 57). Тренер — Мирон Маркевич.

«Динамо»: Богуш, Несмачний, Бетао, Михалик, Ель-Каддурі, Корреа (Гусєв, 87), Вукоєвич, Єременко, Алієв (Кравченко, 73), Мілевський (Саблич, 85), Кравець. Тренер — Юрій Сьомін.

Вилучено: Папа Гуйє, 53 (фол останньої надії).

Арбітр — Віталій Годулян (Одеса).

Харків. Стадіон «Металіст». 26 000 глядачів. 1 градус.

Окрім матчу національного чемпіонату, котрий оглядємо, попереду в цих команд ще два поєдинки у рамках 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Отже, першу із трьох дій протистояння киян і харків’ян зіграно. Завершилася вона досить переконливою перемогою динамівців.

Перший тайм пройшов за їхньої помітної переваги. Динамівці забили, розігравши кутовий. Могли забити ще. Одне слово, гості були активніші, швидші, діяли широко, злагоджено і гостро. Не можна сказати, що «Металіст» відсиджувався за «тином». Харків’яни намагалися перехопити ініціативу і загострити ситуацію.

Це певною мірою їм удалося після перерви. Харків’яни пішли на штурм воріт «Динамо». Але так захопилися цією справою, що прогавили кілька контрвипадів суперника. Один із них обернувся для слобожанців втратою. Папа Гуйє зупинив прорив Кравця недозволеним прийомом і був змушений залишити поле.

Несподівані кадрові втрати наче й не збили наступального запалу «Металіста». Але його суперник виявився холоднокровнішим. А герой битви під Валенсією Кравець, продемонструвавши техніку і розсудливість, пробив влучно повз Горяїнова. Після другого забитого м’яча мало хто сумнівався, що лідер чемпіонату випустить перемогу. «Динамо» випереджає «Металіст» уже на дев’ять очок.

Мирон Маркевич:

— Мали проблеми зі складом. Олійник грати не міг, Девич, на жаль, захворів. Ми практично без нападу грали. От і результат маємо... Один Коельо нічого не зміг зробити. Звідси й усі наші біди. Не змогли ми виставити оптимальний склад. Рівна гра, але «Динамо» скористалося своїми напівмоментами.

Наші футболісти — професіонали, тому я не бачу особливої проблеми, чому вони мають після сьогоднішнього матчу опинитися у психологічній ямі. Попереду в нас гра з ФК «Львів», я сподіваюся, гравці налаштуються на неї належним чином. Треба рухатися вперед, немає сенсу озиратися назад. Ця гра закінчилася...

Юрій Сьомін:

— Матч відзначався гостротою. Боротьба була досить рівна, — сказав після зустрічі тренер динамівців. — У випадку з першим забитим м’ячем ми добре використали стандартне положення. Після цього нам стало трохи легше, бо «Металіст» розкрився і в нас з’явилося багато вільного простору. Його добре використовували Мілевський і Кравець...

Як вважає Юрій Павлович, ані «Динамо», ані «Металіст» нічого не приховували напередодні зустрічей між собою в Кубку УЄФА. «Жодних секретів не існує. Ми чудово знаємо одне одного. У наступних поєдинках все залежатиме від конкретного дня, від підготовки і від фізичного стану».

Стосовно вилучення Папа Гуйє наставник киян сказав: «Усе правильно, бо Кравець виходив сам на сам із воротарем. Отже, арбітрові нічого не залишалося, як показати порушникові червону картку».

«Динамо» — 46 очок, «Металіст» — 37, «Ворскла» — 36, «Металург» Д, «Шахтар» — по 34, «Металург» Зп — 30, «Дніпро» — 25, «Карпати» — 22, «Зоря» — 21, «Кривбас» — 20, «Арсенал» — 17, «Чорноморець», «Таврія» — по 14, «Львів» — 13, «Іллічівець» — 12, «Харків» — 9.