Франція надасть Україні кошти для покриття планового дефіциту державного бюджету України. Як повідомила на засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, такий лист надійшов від президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, в якому йдеться про те, що всі країни також готові надати Україні фінансову підтримку. Прем’єр наголосила, що таким чином стабілізаційний фонд українського держбюджету наповнюватиметься в повному обсязі, і в уряду буде можливість надати 20 млрд. грн. реальному сектору економіки. Зокрема, французька компанія «Аріва» готова брати участь у розбудові українського ядерного циклу та добудові енергоблоків на атомних електростанціях.

На засіданні Кабінету Міністрів прийняли рішення про введення мораторію на підвищення орендних ставок на ринках на період фінансово-економічної кризи. «Це дуже правильний документ, який допоможе нашим підприємцям в період кризи», — сказала Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

На засіданні уряду не оминули й газову тему. Прем’єр заявила, що перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський чинив тиск на НАК «Нафтогаз України» та енергетичну митницю з метою передачі 11 млрд. кубометрів газу компанії «Росукренерго». Ю. Тимошенко зазначила, що цей газ, який перебуває в українських газових сховищах, було куплено Україною за окремим контрактом за ціною 151 дол. за 1 тис. куб. м і було розмитнено на користь держави України. Як повідомляє «РБК-Україна», глава уряду вручила відзнаки і почесні грамоти Кабінету Міністрів голові Держмитслужби Анатолію Макаренку, начальнику енергетичної регіональної митниці Олександру Конєву та Тарасу Шепітько.