Теніс. Завтра в Глазго (Шотландія) розпочнеться матч Кубка Девіса в Першій групі між збірними Великої Британії та України. Переможець цього протистояння зіграє за місце у Світовій групі (16 найсильніших) з кимось із невдах 1/8 змагань топ-групи.

Ще на минулому тижні капітан британців Джон Ллойд назвав склад своєї команди — Енді Мюррей (№ 4 у світовому рейтингу), Джош Гуддал (№ 196), Кріс Ітон (№ 390), а ще — досвідчений парний гравець Росс Гатчинс. Але у вівторок стало відомо, що Мюррей не гратиме.

Лідер британців змушений був знятися з турніру в Дубаї через вірусне захворювання і повернувся до Лондона. На своєму інтернет-сайті підтвердив повідомлення лікарів і з жалем визнав, що довгоочікуваний двобій проти України він пропустить.

— Звичайно, я розчарований. Грати в Глазго за Велику Британію — це була для мене дуже почесна і важлива місія. Однак лікар категорично заявив, що я повинен лікуватися щонайменше сім днів. Сподівався, вихід із турніру в Дубаї допоможе мені одужати і відновитися до початку матчу Кубка Девіса. Однак вірус уразив мене важче, ніж сподівалися. Вибачаюся перед командою і вболівальниками, котрі поїхали до Глазго подивитися на мою гру. Кубок Девіса — унікальний турнір, головним є командний дух, підтримка і розуміння. Сподіваюся на наш успіх...

Містер Ллойд, звичайно, не в захопленні від ситуації. Але робить вигляд, ніби нічого не трапилося. А один із тренерів Пол Аннакон зауважив: «З Мюрреєм чи без нього ми повинні здолати Україну».

Але і наш капітан Орест Терещук ставитиме перед збірною України, котра вже кілька днів знаходиться в Глазго, завдання перемогти. До речі, три роки тому в Одесі українці поступилися британцям. Тепер ситуація дещо змінилася, і наші змужнілий колектив має певні шанси на успіх. Лідер збірної України — Сергій Стаховський (№ 75). Далі — Ілля Марченко (№ 227), Сергій Бубка (№ 290) та Іван Сергеєв (№ 402).

Того, кому дістанеться другий номер у нашій збірній, Терещук назве сьогодні, у день жеребкування. А може, ще й раніше. Претендентів двоє — Марченко і Бубка. Перший успішно грав у турнірах нинішнього року. Бубка досвідченіший, бо вже п’ятий рік грає в Кубку Девіса. Утім, хто б не грав за українську команду, ми кожному бажаємо удачі. І вболіватимемо за них щиро!