політичного і партійного протистояння у міській раді, гострих конфліктів у ключових сферах життєдіяльності. На цьому наголосив Президент Віктор Ющенко під час учорашньої наради з головами міської та районних державних адміністрацій Києва, повідомляє його прес-служба. Участь у нараді також взяли Генеральний прокурор Олександр Медведько, прокурор міста Києва Євген Блажівський та інші високопосадовці.

Віктор Ющенко вказав на незбалансовану тарифну політику, внаслідок якої в столиці сформувався один із найнижчих рівнів відшкодування собівартості житлово-комунальних послуг для населення. Президент також вказав на складну ситуацію з розрахунками з компанією «Київенерго».

На 24 лютого 2009 року заборгованість «Київенерго» за спожитий природний газ становить 1,06 млрд. грн., проте сама компанія не може розрахуватися за спожитий газ без погашення Київською міськрадою заборгованості, яка станом на 1 січня нинішнього року становила 1,4 млрд. гривень.

«Або прощайтесь з популізмом, або фінансуйте цей популізм. Розрахунки за газ, за тепло повинні працювати бездоганно. Це ваш обов’язок», — сказав Президент.

Під час наради глава держави також зачепив проблему масового порушення земельного законодавства в Києві. «Місто знищується. Влада «благоденствує», бо, певно, ігнорує положення закону з таких чутливих питань, як земля. Тому я хотів би звернути додаткову увагу Генерального прокурора — дати повну і вичерпну оцінку всім незаконним діям, які упослідили Київ», — сказав Президент.

У коментарі «Голосу України» голова Шевченківської райдержадміністрації та районної ради Віктор Пилипишин зазначив, що відбулася конструктивна розмова, під час якої торкнулися абсолютно всіх сфер життя столиці.

За результатами наради протягом 10 днів буде створено робочу групу, яка напрацює і затвердить єдиний документ антикризових заходів у Києві. Вони стосуватимуться всіх напрямів життєдіяльності столиці. Зокрема, розмежування повноважень, кадрової політики, бюджету, плану соціально-економічного розвитку, господарської діяльності, гуманітарних відносин та роботи правоохоронних органів.

«Президент дав 20 днів для того, щоб ми почали вирішувати питання, які будуть записані у цьому протоколі», — зазначив Віктор Пилипишин.

Вл. інф.