Про це повідомив Віктор Ющенко після зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, Головою Національного банку Володимиром Стельмахом та міністром фінансів.

Позавчора ввечері лист намірів (який мали підписати глава держави, прем’єр та керівник НБУ) планували відправити до керівництва Міжнародного валютного фонду. Однак навіть на момент здачі сьогоднішнього номера газети жодної інформації з цього приводу у прес-службах глави держави і Кабінету Міністрів не було. На жаль, з офіційних джерел не вдалося отримати і текст листа про наміри.

А під час наради, за словами Віктора Ющенка, узгодили основні розбіжності, які були між урядом та НБУ в питаннях співпраці з МВФ.

Водночас глава держави повідомив, що умови надання кредиту Україні не будуть істотно змінені. Під час наради було домовлено про необхідність внесення змін до бюджету за підсумками першого кварталу. «Зміни до бюджету — це один із ключових ефективних засобів боротьби з антикризовими проявами. Думка в уряді була інша. Але сьогодні ми домовилися, що зміни до бюджету будуть внесені», — зазначив Президент, охарактеризувавши це як один з компромісів, яких було досягнуто.

А під час телефонної розмови з Віктором Ющенком, як повідомила прес-служба глави держави, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан запевнив: «Лист про наміри підвищує можливість надання Україні другого траншу МВФ».

Директор-розпорядник МВФ привітав єдину спільну позицію української влади та прагнення здійснювати заходи для розвитку української економіки в умовах світової фінансової кризи.

В свою чергу лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив: «Ставлячи за мету отримати чергову позику МВФ, влада готова підписати гарантії погіршення життя українських громадян. Зокрема, влада погоджується на те, щоб кожного року на шість місяців піднімати пенсійний вік українців».

Опозиція також не підтримує владу в намірах збільшити до світового рівня ціну на газ для населення. А саме таку гарантію, за словами Віктора Януковича, хоче дати влада в листі до МВФ.