Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 18-й тур.

27 лютого. «Металург» (Донецьк) — «Кривбас». 1:1. 1 000 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Голи: Даниловський, 56 — Костишин, 81. Вилучено Грицая («Кривбас», 85, два попередження).

28 лютого. «Металург» (Запоріжжя) — «Зоря». 2:1. 8 400 глядачів. Арбітр — Можаровський (Львів). Голи: Силюк, 45, Невмивака, 90+3 — Джихані, 30.

«Ворскла» — «Таврія». 1:0. 5 100 глядачів. Арбітр — Швецов (Одеса). Гол: Бойко, 56.

«Дніпро» — «Львів». 1:1. 9 800 глядачів. Арбітр — Дердо (Іллічівськ). Голи: Лисицький, 47 — Ільків, 9.

1 березня. «Арсенал» — «Харків». 1:0. 450 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Гол: Мазілу, 12.

«Карпати» — «Чорноморець». 3:0.12 800 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Кузнецов, 16, 67, Кожанов, 79. Вилучено Трішовича («Чорноморець», 74, два попередження).

На межі зими і весни поновився український чемпіонат. Наші прихильники футболу встигли добряче скучити за улюбленою грою. Однак не можна сказати, що в усіх матчах цього туру, котрий ще не завершився, команди демонстрували яскравий і змістовний футбол. І це природно. Адже ігровий тонус до учасників має ще повернутися. Хоча гострої боротьби і пристрастей було вдосталь. Утім, в окремих поєдинках і гра таки була привабливою, і результати несподівані.

У першому колі (в третьому турі, 1 серпня минулого року) «Карпати» в Одесі програли, як то кажуть, за всіма статтями — 0:3. Два м’ячі тоді забив Коритько, котрий тепер уже не грає в «Чорноморці». І от першого дня березня ці непримиренні суперники зустрілися вже у Львові. Не варто казати про те, як господарі готувалися до цього поєдинку. Зрештою, вони зіграли здорово і взяли переконливий реванш з таким само рахунком.

«Карпати» сьогодні були на голову вищі за нас, —щиро зізнався оборонець «Чорноморця» Олександр Яценко. — У львів’ян вийшло все, а у нас — нічого...

Либонь, справжнім іменинником почувався в тій зустрічі Сергій Кузнецов (корінний одесит), котрий забив два м’ячі у ворота «Чорноморця». Перший із них став 500-м голом «Карпат» в чемпіонатах України.

— Мені приємно, що я зміг забити цій команді, —сказав Сергій. — Мій батько грав в Одесі. Я там, до речі, проживаю і нині.

А от «Ворскла» у Сімферополі виграла (у третьому турі) — 3:1 і вдома також переграла «Таврію». Протистояння було в’язким. Хоча полтавці мали перевагу і здобули цілком заслужену перемогу, котра вивела їх на третю позицію в турнірній таблиці.

Фаворитом у матчі «Дніпра» зі «Львовом», звісно, вважали господарів. Але іншої думки були прикарпатці. Їм вдалося забити «швидкий» гол, а дніпрянам довелося наздоганяти. Вони встановили рівновагу одразу після перерви. Але більшого команді Володимира Безсонова зробити не вдалося. Львів’яни здобули почесну нічию на полі авторитетного суперника.

Наставник львів’ян Сергій Ковалець дав позитивну оцінку діям підопічних. «Здорово, що молоді футболісти отримують задоволення від гри, — сказав тренер. — За якісної гри і результат не забариться. Сьогодні були моменти і у нашої команди, і у «Дніпра». Звичайно, дніпропетровська команда досвідченіша за нашу. Однак результат, вважаю, цілком справедливий».

Не обійшлося без невдоволених. Приміром, тренер «Зорі» Анатолій Волобуєв вважає, що в його команди... вкрали очко.

— Мені дуже подобається запорізька команда, — сказав Анатолій Іванович на післяматчевій прес-конференції. — У Запоріжжі підхід до справи — чи не найсерйозніший в Україні. Усе створено для того, щоб тут була гарна команда. Але треба грати в рівних умовах. Я це говорю, тому що у нас зараз немає грошей, і ми практично безпритульні. Нехай мене штрафують — колись віддам. Штрафний суддя вигадав, і перший м’яч нам забили з порушенням. У принципі ми були б задоволені у Запорожжі нічиєю. Будемо дивитися відеоповтори і шукати правду.

На знімку: новобранець арсеналеців Йонуц Мазілу (ліворуч), котрий забив єдиний гол у матчі з «Харковом», веде боротьбу з Андрієм Фартушняком.

Фото Володимира КОТЛЕНКА.