Не треба шукати нових приводів для чергових збурень у політиці. Таку думку висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на вчорашньому брифінгу, відповідаючи на запитання про можливу відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка після оприлюднення з трибуни парламенту інформації щодо рішення Міжнародного суду ООН з приводу острова Зміїний. «Ми повинні демонструвати солідність в оцінках дій і уряду, і окремих міністрів», — зазначив глава парламенту. Водночас він поділився, що не в захваті від діяльності міністерства, однак і проти зведення політичних рахунків. Загалом кадрові питання коаліція ще розглядає.

Наталя ЯРЕМЕНКО.

Почати з себе

Народні депутати долатимуть вето Президента на низку важливих законопроектів, приміром щодо «Артека» і АПК, а конструктивні пропозиції глави держави ухвалюватимуть окремим законом. Про це заявив на вчорашній прес-конференції заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко (на знімку).

На його переконання, відставка міністра закордонних справ Володимира Огризка — не на користь українським національним інтересам. Говорячи про ініціативи щодо зменшення урядовцям і депутатам зарплати, Микола Томенко зазначив, що до вирішення цього питання треба підійти системно і розпочинати з Києва. «Я переконаний: коли економіка розвивається, зарплату треба підвищувати. А якщо економіка в кризі, на це теж треба відповідно реагувати», — зазначив Микола Томенко. А факт отримання допомоги колишніми народними депутатами, на його переконання, є взагалі аморальним. А нині, на переконання заступника глави парламенту, треба об’єднати політичну еліту навколо майбутнього і проекту виходу з кризи.