Снігова королева — не казка, а реальність

Хокей. Минулої п’ятниці у льодовому комплексі «Снігова королева» в Луцьку відбулася церемонія відкриття дитячої хокейної школи.

Як розповів директор комплексу Сергій Кітов, який сам захищає ворота місцевого хокейного клубу, юні лучани — прихильники цієї гри — тренуються вже тривалий час. А оце відбулося офіційне відкриття школи. Загалом цим видом спорту в місті займаються 70 дітей віком від 5 до 15 років, 40 із яких — учні школи-інтернату.

В урочистостях з нагоди відкриття «Снігової королеви» взяв участь міський голова Богдан Шиба. Він побажав хокейному клубу «Луцьк» спортивних перемог в усіх змаганнях.

Українець — чемпіон світу!

У Челябінську (Росія) на чемпіонаті світу з шашок-64 володарем золотої медалі став 23-річний український гросмейстер Сергій Білошеєв. Українець зумів випередити відразу вісьмох наступних за ним росіян. Це були змагання зі швидких шашок. Учора почалися ігри за класичною програмою.

Кличка і Гомеса розсудить ... Льюїс

Бокс. Рефері в ринзі зустрічі між чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Віталієм Кличком і претендентом Гуаном-Карлосом Гомесом призначений відомий британський арбітр Ян-Джон Льюїс. Ця подія, як відомо, відбудеться 21 березня у місті Штутгарт (Німеччина).

Яну-Джону Льюїсу вже доводилося судити Гуана-Карлоса Гомеса в його двобої з Девідом Геєм. «Я щасливий працювати на такому бої. Ці боксери битимуться за титул, котрий вигравали Мохаммед Алі, Майк Тайсон, Леннокс Льюїс... І от тепер пояс належить Віталію Кличку. Сподіваюся, суддівство поєдинку в Німеччині стане новим етапом у моїй кар’єрі», — прокоментував Джон Льюїс своє призначення.

На київському ринзі

У головному поєдинку турніру серед професіоналів у київському Палаці спорту у надважкій вазі білорус Олександр Устинов технічним нокаутом у п’ятому раунді переміг Максима Педюру з Кривого Рога.

У вазі до 63.7 кг Валерій Бражник із Кременчука завершив унічию бій з грузинським боксером Олександром Бенідзе.

У 10-раундовом рейтинговому бою у середній вазі здобув свою 17-у перемогу киянин Максим Бурсак, котрий одноголосним рішенням суддів здолав грузина Левана Шонію.