Незабаром дороги в Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, стануть кращі. Для ремонтних робіт із держ-бюджету нададуть 20 мільйонів гривень. Звістку про те, що вдалося отримати погодження на виділення коштів, привіз своїм виборцям народний депутат від фракції БЮТ Віктор Павленко.

— Прикро, що таке славне історичне місто досі не має об’їзної дороги, — сказав він. — Увесь транзитний транспорт на Чернівці, Львів, Тернопіль мчить його вулицями. Це кілька десятків тисяч автомобілів на добу, тож покриття зношується блискавично. Тепер нарешті кошти будуть. Цьогоріч також триватиме розробка технічно-економічного обґрунтування будівництва й траси державного значення за межами Кам’янця.

Парламентарій взяв під особистий контроль майбутню новобудову, яка дасть роботу багатьом тутешнім мешканцям на п’ять років. Саме за такий термін планують збудувати об’їзну.

Торік народний депутат побував у «своєму» виборчому окрузі сім разів. Представників інших політичних сил мешканці віддалених від столиці населених пунктів зустрічають не так часто, а от Віктора Павленка запам’ятали: і на свята він тут, і коли проблема гостра виникає, мчить, щоб «впрягтися у воза» разом із місцевою владою.

Приміром, наприкінці 2007-го в Кам’янці забили на сполох: на Нігинському шосе загрозливо затріщала збудована з порушеннями 13 років тому дев’ятиповерхівка. Фахівці винесли вирок: людей слід відселяти негайно. Після попередніх підрахунків стало зрозуміло, що на відселення 72 родин треба не менш як 20 мільйонів гривень. Ані міському, ані обласному бюджету це не під силу. До вирішення проблеми долучився Кабмін, перерахували депутатські кошти й бютівці Віктор Павленко та Олександр Буджерак. Кожен по п’ять мільйонів гривень. Нині вже придбано десять квартир на вторинному ринку, оплачено на умовах пайової участі будівництво 29 помешкань, які передадуть людям у другому кварталі цього року. Міська рада провела переговори з будівельною компанією і в новобудові на Хмельницькому шосе викуплено 12 помешкань за державні кошти та 19 — за гроші з місцевих скарбниць. Віктор Павленко відвідав новоселів і переконався, що потерпілі отримали якісне житло.

На знімку: народний депутат Віктор Павленко (ліворуч) та міський голова Кам’янця-Подільського Анатолій Нестерук завітали на новосілля.

Фото автора.