Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов висловив подяку керівникам парламентів Румунії та Литви за швидку ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Зокрема, в листах Голові Сенату Румунії пану Келіну Попеску-Терічяну та Голові Палати депутатів парламенту Румунії пану Валеріу Згоня О. Турчинов зазначає, що Україна високо цінує підтримку її європейського вибору румунськими колегами, які, за його словами, одні з перших серед парламентаріїв країн—членів ЄС ратифікували цей важливий для нашої держави документ.

Голова Верховної Ради вважає, що цей крок є «проявом справжньої солідарності румунського народу з Україною у цей складний для нас час», «свідченням справжнього добросусідства та реальної підтримки Румунією європейських прагнень українського народу».

О. Турчинов висловлює переконання, що започаткування нового етапу у відносинах з ЄС дасть змогу Україні та Румунії ефективніше використовувати потенціал міжпарламентського співробітництва як для прискорення процесу входження України у спільний європейський простір, так і для розвитку взаємовигідного та партнерського співробітництва між нашими державами.

У листі Спікеру Сейму Литовської Республіки пані Лореті Граужинєнє О. Турчинов підкреслює, що наша країна високо цінує всебічну підтримку Сейму Литовської Республіки й налаштованість наших литовських друзів і надалі сприяти євроінтеграційним прагненням України як у форматі міжнародних інституцій, так і в контексті двосторонніх відносин.

Висловлюючи вдячність литовським колегам за швидку ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Голова Верховної Ради зазначає, що «укладення цього важливого документа стало потужним стимулом для України в контексті подальшого проведення всеосяжних реформ, зміцнення демократії та верховенства права».

«Питання європейської інтеграції є не лише пріоритетом державної політики України, а й потужним консолідуючим фактором українського суспільства», — наголошує О. Турчинов.

Керівник українського парламенту побажав румунському та литовському народам миру, процвітання та благополуччя.

Прес-служба Верховної Ради.