Під час учорашніх відвідин Херсонської області заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко зустрівся з викладачами та студентами Херсонського державного університету і Херсонського національного технічного університету. Під час зустрічі зі студентами М. Томенко пообіцяв, що криза не вплине на реалізацію усіх просвітницьких, культурологічних, туристичних проектів Благодійного фонду «Справедлива країна», а самих студентів закликав виявити патріотизм в цей нелегкий для країни період.

«У сьогоднішніх умовах подолати кризу може лише патріотичне суспільство, яке впевнене в своїх силах», — сказав він. Заступник глави парламенту також наголосив, що для Херсонщини надзвичайно важливо презентувати свої унікальні природні пам’ятки, зокрема, цілинний степ і єдину в Європі пустелю, не лише в Україні, а й у цілому світі.

М. Томенко нагадав, що «Асканія-Нова» представляє Україну в другому турі Всесвітнього конкурсу «7 нових чудес природи», і повідомив, що оргкомітет всеукраїнської акції «7 чудес України» задля активізації голосування розробив цілу програму популяризації «Асканії-Нової». Зокрема, протягом періоду голосування буде проведено широку рекламну кампанію, ролики із закликами підтримати українське диво лунатимуть не лише на радіо, а й на телебаченні, також з’явиться реклама в Інтернеті. Голова оргкомітету акції розповів, що 22 квітня цього року, на Всесвітній день землі, в «Асканії-Новій» зберуться журналісти й відомі художники, щоб своїми картинами популяризувати заповідник та підтримати його фінансово, повідомляє прес-служба Миколи Томенка.