«Металіст» (Україна, Харків) — «Самп-дорія» (Італія, Генуя). 2:0. Голи: Валяєв, 30, Коельо, 41. Перший матч — 1:0.

«Металіст»: ГоряЇнов, Майдана, Обрадович, Папа Гуайє, Ганчаржик, Валяєв, Слюсар, Едмар, Рикун (Девич ,59), Коельо (Бордіян, 78), Олійник (Березовчук, 86). Тренер — Мирон Маркевич.

«Сампдорія»: Міранте, Кампаньяро, Гастаделло, Да Кошта, Падаліно (Мустаккіо, 84), Саммарко (П’єрі, 67), Станкявічюс (Франческіні, 64), Дессена, Циглер, Беллуччі, Марілунго. Тренер — Вальтер Маццарі.

Попереджено: Саммарко, 59.

Арбітр — Кнут Кірхер (Німеччина).

Харків. Стадіон «Металіст». 30 000 глядачів. Мінус 4 градуси.

Після досить нервового початку господарі в середині тайму опанували себе. І вже невдовзі відкрили рахунок. Молодець Валяєв — діяв рішуче і упевнено. Він дійшов до карного майданчика гостей, зіграв у стінку з Едмаром. Потім на замаху обвів Да Кошту і метрів з десяти влучно пробив у лівий від себе кут воріт. Цей епізод надто вплинув на генуезців, гра яких зовсім розклеїлася. Натомість гравці «Металіста» почали діяти ще злагодженіше і рішучіше. І це принесло черговий успіх. Коельо заробив штрафний метрів за 35 від воріт гостей. І сам його виконав. М’яч вдарився об газон перед Міранте і влетів у праву від нього дев’ятку. 2:0! Коментарі зайві.

Після перерви гра проходила з перемінним успіхом. Могли забити обидві команди. Але рахунок не змінився. «Металіст» продовжив «суху» серію і вийшов до 1/8 фіналу. А там підопічні Мирона Маркевича зіграють, як відомо, з київським «Динамо». Перший матч — у Києві (12 березня). Зустріч у Харкові 19 або 20 березня.

«Шахтар» був переконливий

«Тоттенгем» (Англія, Лондон) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:1. Голи: Дос Сантос, 56, Фернандіньо, 87. Перший матч — 0:2.

«Тоттенгем»: Гомес, Бейл, Гаддлстоун, Жілберто (Босток, 77), Паласіос, Гантер, Дос Сантос, Кемпбелл, О’Хара (Парретт, 71), Обіка, Шімбонда. Тренер — Гаррі Реднат.

«Шахтар»: П’ятов, Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо (Гай, 80), Левандовський, Гладкий (Морено, 62), Вілліан (Гюбшман, 46), Рац, Чигринський, Іщенко, Срна. Тренер — Мірча Луческу.

Попереджено: Левандовського, 17, О’Хару, 29, Гюбшмана, 50, Паласіоса, 90.

Арбітр — Паоло Тальявенто (Італія).

Лондон. Стадіон «Вайт Гарт Лейн». 30 595 глядачів. 5 градусів.

Донеччани хоча й перші пропустили, але переконлива перемога вдома надавала їм додаткових сил. «Шахтар» діяв з гідністю і грунтовно. Господарі, зрозуміло, прагнули забити ще. Але, як то кажуть, потяг пішов ще в Донецьку. І надолужити згаяне «Тоттенгему» не вдалося.

Натомість гості під завісу поєдинку встановили рівновагу. Та ще й мали забити вирішального м’яча. Але не будемо надто жадібними. Головне, що «Шахтар» іде далі. В 1/8 фіналу він зустрінеться з ЦСКА 12 березня у Москві, а прийматиме армійців 19 або 20 березня.