Президент Петро Порошенко провів зустріч із Секретарем РНБО Олександром Турчиновим, начальником Генштабу Віктором Муженком та першим заступником начальника Генштабу Геннадієм Воробйовим. Учасники обговорили ситуацію на фронті та низку заходів, спрямованих на зміцнення оборони, зокрема, в районі Дебальцевого. За оперативною інформацією, ситуація стабільно напружена, українські військовослужбовці «міцно тримають оборону і забезпечують захист визначених рубежів», зазначив глава держави.

Під час зібрання він погодив поновлення генерал-полковника, колишнього командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Геннадія Воробйова (на знімку) на посаді першого заступника начальника Генерального штабу ЗСУ. Відповідний документ Президент підписав безпосередньо під час зустрічі, нагадавши: нещодавно парламент ухвалив зміни до Закону «Про очищення влади».

«Верховна Рада за моїм наполяганням прийняла зміни до закону про люстрацію, які дають змогу повернути на фронт до Збройних Сил досвідчених, патріотичних і професійних військових. Для того, щоб боротися за мир, нам потрібно мати сильну армію», — сказав глава держави. Він повідомив, що своїм підписом висловлює повну підтримку рекомендації начальника Генштабу Віктора Муженка, інформує прес-служба Президента.

«Прошу негайно при-ступити до виконання обов’язків. Покладаємо надії на те, що ваші знання, вміння і досвід ще послужать Україні», — сказав Петро Порошенко, звертаючись до Геннадія Воробйова.