На Закарпатті зареєстровано 569 переселенців, більшість з яких із Луганської та Донецької областей. Про це поінформували в регіональному штабі з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Серед них — 125 дітей та 28 інвалідів і людей похилого віку. Всім громадянам, котрі звернулися до регіонального штабу, надано тимчасове житло, переважно за рахунок благодійних та волонтерських організацій.

З усіх лише 24 хочуть стати на облік до центрів зайнятості, а двоє вже працевлаштувалися; 55 осіб звернулися стосовно переведення пенсійних справ; на тимчасовий облік у військкомат не став жоден громадянин призовного віку.

Загалом за час роботи регіонального штабу розглянуто 149 заяв та звернень з надання допомоги. Про це йшлося на обласній нараді, яку провів заступник голови ОДА Михайло Рівіс. В області є 484 місця для облаштування переміщених осіб (за умови часткової або повної оплати) та 87 місць для безплатного розташування малюків і дітей-інвалідів. Рішенням обласної ради прийнято доповнення до програми «Турбота» і загалом на ці цілі виділено 1,8 мільйона гривень. Водночас керівникам РДА та міськвиконкомів запропоновано прискорити освоєння коштів для оперативного розселення громадян, що прибувають зі Сходу, а штаби на місцях мають працювати цілодобово.