Надзвичайного стану в країні, як і дочасних президентських виборів, не буде. Таку думку висловила на прес-конференції народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

«Я сьогодні не говорила б про те, що в Україні неможливо ввести надзвичайний стан, а говорила б — хто його може ввести. Напевно, ввести надзвичайне положення Президент не зможе, тому що сьогодні він нічого не може в цій країні зробити. І ми до цього вже звикли», — сказала вона та зазначила, що керівник держави, на слово якого вже давно ніхто не зважає, тим більше ніхто не вірить, не здатний на якісь жорсткі дії і на дії взагалі.

Водночас Ганна Герман вважає, що єдиною людиною в країні, яка могла б ввести надзвичайний стан, є Юлія Тимошенко. Але запитання, чи потрібно їй це сьогодні?

За її словами, надії на порятунок від держави у громадян немає. В такий спосіб вони проживуть декілька місяців, і до чергових виборів Президента.

У свою чергу, народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак вважає, що сьогоднішня ситуація для держави — надзвичайно важка і критична.

«Я розумію, що немає жодних правових і конституційних підстав для проведення позачергових виборів Президента та процедури імпічменту. Це фактично зробити нереально. Але необхідно, щоб Віктор Ющенко зрозумів, що його подальше перебування на посаді — це шкода для держави, для народу та затягування країни ще глибше в політичну й економічну кризу», — зазначив він.

Народний депутат України від блоку «НУ—НС» Юрій Кармазін заявив, що надзвичайний економічний стан у країні вже запроваджено і план запровадити надзвичайний стан існує.

«Є стаття 21 Конституції України, в якій записано, що в умовах надзвичайного стану заборонено змінювати Конституцію України, Конституцію АР Крим, виборчі закони, проводити вибори Президента і вибори до парламенту. Ось де собака заритий. Ось чому сьогодні розжарюється ситуація, піднімається курс долара. Для того, щоб ми з вами вийшли на вулиці, і це було б підставою для появи відповідного указу», — сказав він.