Завжди приємно, коли «Голос України» стає для читачів не тільки джерелом інформації та цікавим співрозмовником, а й помічником у вирішенні життєвих проблем. Асоціація «Темп» (м. Донецьк), до складу якої входить «Госпіталь Сітько МРТ», — давній партнер нашої газети. Восени торік асоціація, біля керма якої стоїть беззмінний «капітан» — голова правління Микола Казаков, — відзначила своє 18-річчя. І таке довголіття лікувальної установи — краще свідчення ефективності методу мікрохвильової резонансної терапії, що допоміг уже більш як 15 000 осіб. На базі асоціації пройшли підготовку більше сотні лікарів і середніх медичних працівників, які здобули знання з основ квантової медицини, технології МРТ, оригінальних лікувальних методів і роботи з діагностичним комплексом «Ремег».

Як пацієнтові розібратися в нових методах лікування? Що може зробити для свого здоров’я звичайна людина? На що звернути особливу увагу? Про це ми говорили з лікарями «Госпіталю Сітько МРТ».

Ігор Червоний, головний лікар госпіталю: «Метод мікрохвильової резонансної терапії заснований на застосуванні дуже малих енергій на точки організму. Під час лікування використовується енергія, в кілька мільярдів разів менша, ніж для лампочки кишенькового ліхтарика. Тому всі побоювання з приводу «неприродної хімії і фізики» необґрунтовані. Цей метод поєднує давню китайську медицину і сучасні знання фундаментальних наук. Нічого надприродного і містичного».

Тетяна Величко, лікар-рефлексотерапевт: «Застрахуватися від хвороб неможливо, але можна вчасно розпізнати недугу. Часто хвороба починається з функціональних порушень, коли ще немає органічних уражень. І зупинити її на цьому етапі легше, ніж тоді, коли порушені глибокі тканини організму. Наприклад, артеріальна гіпертензія — підвищений тиск — вважається загальносвітовою проблемою. Ми рекомендуємо звертатися тоді, коли справа ще не дійшла до пігулок. А якщо ви вже приймаєте медикаменти, наше лікування допоможе знизити дозу».

Нелі Крилова, лікар-голкорефлексотерапевт: «Наш метод часто виявляється єдиним для людей, що мають алергію на медикаменти. Крім того, якщо в пацієнта кілька захворювань і від кожного він приймає ліки, ризик алергії підвищується. Дуже важливі повторні курси лікування, це допомагає перемогти хворобу. Я б порадила читачам газети більше спостерігати за собою, прислухатися до свого організму. І починати лікування, не відкладаючи».

Сьогодні, коли на наших громадян з усіх боків обрушується потік негативної інформації, важко зберегти душевний оптимізм. А звідси — загострення старих болячок і поява нових. Як пояснили лікарі «Госпіталю Сітько МРТ», через стреси (у тому числі економічну і політичну нестабільність), порушення харчування, погану екологію страждає передовсім імунна система організму. Вплив на імунну систему методом МРТ дає змогу нормалізувати стан і попередити виникнення цілого «букета» захворювань. Ну а ми, журналісти, зі свого боку обіцяємо у кожному номері публікувати заряджені оптимізмом матеріали: адже хорошого у нашому житті, погодьтеся, все-таки більше.